Haberler

Kaya Peker'den Milli Sitem

Beko Basketbol Ligi'nin İddialı Takımlarından Efes Pilsen'in Yıldız Oyuncusu Kaya Peker, "İyi Geçirdiğim Bir Sezonun Ardından Milli Takımda Olmayı Bekliyordum." Dedi.

Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Efes Pilsen'in yıldız oyuncusu Kaya Peker, "İyi geçirdiğim bir sezonun ardından milli takımda olmayı bekliyordum." dedi.

Beşiktaş Cola Turka'dan, Efes Pilsen'e transfer olan Kaya yaptığı açıklamada, yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, “Efes Pilsen'de gerçekten büyük hedefler var, inandığımız için başaracağımızı düşünüyorum” dedi.

Kaya, Efes Pilsen'in kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, “Efes Pilsen benim yuvam. Bu nedenle yuvama döndüğüm için mutluyum. Geçen sezon kariyerim açısından iyi bir sene geçti. Bu sezon büyük hedeflere oynuyoruz. Bu nedenle benim adıma da önemli bir dönem” diye konuştu.

Kaya Peker, takımın başında antrenör Ergin Ataman'ın olmasının da kendileri açısından avantaj oluşturduğunu kaydederek, “Ergin Ataman oyuncuların inandığı bir antrenör. Bu çok önemli. Onunla oynarken oyuncu kendini daha iyi hissediyor. Bence takımın en büyük artılarından biri bu. Ergin Ataman'ın önemli bir etken olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“NBA'DEN GELEN OYUNCULAR ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL”

Kaya, Avrupa'daki bazı kulüplerin NBA'den oyuncu transfer etmesinin de önemli olmadığını, Avrupa basketbolunda takım olanın başarıyı getireceğini söyledi.

Kendileri için sezonun yeni başladığını ifade eden Kaya, “NBA'den gelen oyuncular çok önemli değil. Bence Avrupa basketbolunda takım olan hedeflere ulaşacaktır. Yolumuz uzun, hedeflere adım adım gitmeliyiz. Galibiyetler geldiği takdirde havaya girip gücümüzü ikiye katlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ'TA TARAFTARDAN VE YÖNETİMDEN DAHA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Eski takımı Beşiktaş Cola Turka'daki başarılı performansına rağmen eleştirilmesi yönündeki soruyu yanıtlayan Kaya, şunları söyledi:

“Beşiktaş'ta maddi problem var. Bu yadsınamaz. Buna rağmen iyi bir sezon geçirdik. Sonuçta 2-3 maç kaybettik. Eleştiri nedeni bu. Ne yazık ki yenilgiler önemli maçlara denk geldi. Sporun gerçeği bu. Bir sezon göz ardı edilip, 2-3 maçla değerlendirme yapılıyor. Kimse geçen sezon benim kötü oynamak istediğim, maçı bıraktığım şeklinde bir düşünceye girmesin. Böyle bir şey benim karakterime ters. Ben orada en iyisini yapmaya çalıştım ve bunu da en iyi şekilde yansıttığımı düşünüyorum. Beşiktaş Cola Turka açısından önemli bir sezon geçti. Eleştirileri yersiz buluyorum.”

Beşiktaş Cola Turka'da hedefe ulaşamama nedenlerini tamamen maddi durumlara bağlamamak gerektiğini dile getiren tecrübeli oyuncu, “Takımda oynayanlar asla parayı düşünmüyor. Sonuçta bir anlaşma yapılıyor. Tabii ki saha dışında hakkınızı arıyorsunuz. Ancak oynarken kimsenin aklına maddiyat gelmiyor. Geçen sezon en büyük şansızlık çok iyi götürdüğümüz sezonda final maçlarında galip gelememek oldu. Akatlar'da Türk Telekom maçı, ULEB Kupası'ndaki Galatasaray Cafe Crown karşılaşmasında alınan yenilgiler olmasaydı Beşiktaş Cola Turka çok güzel bir sezon geçirirdi. Ayrıca ben kaybedilen maçlara Beşiktaş taraftarından ve yönetiminden daha çok üzülmüşümdür. Herkesin bunu bilmesini istiyorum” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Yıldız oyuncu, (A) Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında aldığı sonucun başarılı olduğunu söyledi.

Milli takımın hazırlık maçlarına oranla herkesin kötü beklediği grup maçlarını namağlup tamamladığını hatırlatan Kaya, “Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını aldık. Zaten milli takımın yeri orası. Avrupa Şampiyonası'nda yukarılara oynamalıyız” dedi.

Kaya, milli takımın iyi bir kadrosu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Ben de milli takımda olmak istiyorum. Buna her zaman hazırım. Bu sezonu iyi geçirip kadroda olmak istiyorum. Milli takıma davet edilmemem konusunda kimsenin bir açıklaması olmadı. Olsaydı sevinirdim. İyi geçirdiğim bir sezonun ardından milli takımda olmayı bekliyordum. Kariyerim boyunca şu ana kadar milli takım dışında hiç olmamıştım. Bu yüzden üzülmüştüm. Artık benim yapabileceğim tek şey var. Oynayıp gelecek seneye bakmak. Bundan sonrası milli takım antrenörünün değerlendirmesi olacak.”

Yıldız oyuncu, “Siz sorunlu oyuncular mısınız” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

“Oyuncuların sorun yarattığını düşünmüyorum. Milli takım için iki aylık bir dönem var. Bu kısa bir dönem. Kulüp takımında 8-9 aylık bir dönem oluyor. Kulüp takımında sorunları zamana yayarak çözebilirsiniz. Milli takımda sorun çıktığı zaman bunu halledecek zaman olmuyor. Bu bütün milli takımlar için geçerli. Az zamanınız olduğu için tamamen hedeflere odaklanıyorsunuz. Yaşananları da arka plana atıyorsunuz. Bunlar biriktiği için ilk mağlubiyette sorun olarak lanse ediliyor. Olduğundan daha büyük gösteriliyor. Milli takımda büyütülecek bir olay yaşamadık. Çeşitli şeyler olmuştur. Ancak söylediğim konuların zincirinde bunlar yaşanmıştır. Önemli olan takımın nasıl olduğudur. Herkes bu takıma inanırsa başarı gelecektir. Takımımız Avrupa standartlarının üst seviyesinde. Oyuncular, herkesten daha çok başarılı olmak ister. Oyuncunun kazanacağı şey daha fazladır. Böyle düşüncelere girmek yanlış.”

“TANJEVIC, GENÇ OYUNCULAR İÇİN BİR ŞANSTIR”

Milli takım baş antrenörü Bogdan Tanjevic'in oyuncu seçimi konusunda daha farklı bir düşüncesi olduğunu dile getiren Kaya, “Tanjevic genç oyunculara önem veriyor. Bu önemli. Ben de genç olsaydım sevinirdim. 18-19 yaşlarında bize bu şans gelseydi belki daha farklı yerlerde olurduk. Biz 5 dakika da olsa oyuna girmek için heyecanlanırdık. Genç oyuncular için Tanjevic büyük bir şanstır. Oynadıkları oyunu da kısıtlamaz. Oyuncuya 'Sen gençsin, senin oturman lazım' demez. Tanjevic oyuncular için önemli bir artı. Onların da bunu iyi kullanması lazım” şeklinde konuştu.

NBA'ye göre Avrupa'da basketbol oynamanın daha zor olduğunu vurgulayan Kaya, “NBA'deki oyuncular nasıl 40 yaşına kadar basketbol oynuyor? Onlar 6 ay basketbol oynayıp, 6 ay ise kendilerine bakarak, idman yapıp ve arada dinlenip o şekilde oynuyorlar. Bu nedenle verimleri yüksek oluyor. Sakatlıklar az oluyor. Avrupa'da ise devamlı bir temponun içindesiniz. Eleştiriler de üzerine gelince moraliniz bozuluyor. Eleştiri yapılırken bunlar göz ardı edilmemeli” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title