Haberler

Kaya Mezarlar Akşamcı Çöplüğü Oldu

Mezarlar Akşamcı Çöplüğü Oldu

MEZARLAR AKŞAMCI ÇÖPLÜĞÜ OLDU

- 3 BİN YILLIK KAYA MEZARI SİT ALANI İLAN EDİLDİKTEN SONRA KADERİNE TERKEDİLDİ

- TARİHİ KAYA MEZARLAR TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

(FOTOĞRAFLI)

FETULLAH DAĞLI-MESUT BÖLÜK

MUĞLA (İHA)- Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 3 bin yıllık kaya mezarlar birinci derece sit alanı içerisinde olmasına rağmen akşamcıların çöplüğü olmaktan kurtulamadı.

Fethiye Kalesi ve çevresindeki kaya mezarlar birinci derece sit alanı ilan edilerek korumaya alındı ancak bu durumla ilgili bir somut adım atılmadı. Çevre koruması yapılmayan ve kaderine terk edilen kaya mezarlar akşamcılar ve bölgeye gelen piknikçilerin çöplüğü oldu. Yabancı turistler ise bölgeye önem veriyor.

Fethiye'de sayıca çok fazla bulunan ve dünyada örneği olmayan kaya mezarları korumak için yeterli eleman ödenekleri olmadığını anlatan Fethiye Müzesi Müdür Vekili Orhan Köse, "Sadece bir temizlik görevlimiz var ve bu işlerin tamamına yetişmemiz imkansız. Ayrıca her hafta düzenli temizlediğimiz antik tiyatro gibi alanlar üç gün içerisinde çöplüğe dönüşüyor. Buraları her hafta temizlemek çözüm değil. Buraları vatandaşlar temiz tutmalı. Ayrıca kaya mezarlar ve eski eserlere müzenin müdahale hakkı kısıtlı.

Tüm bu durumlar dünya mirası bu güzelliklerin gözümüzün önünde yok olmasına neden oluyor" dedi.

Fethiye'de bundan önce bir çöplüğe atılan Antik çağlara ait bir lahit kapağı yabancıların tepkisiyle gündeme gelmişti.

(FD-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title