Haberler

Kaya: "Bu Zulme Sessiz Kalanlar da En Az Esed Rejimi Kadar Suçludur"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırılarına ilişkin, "Bu saldırıda hiçbir kırmızı çizgi yok. Vahşet ve insanlık dışı muameleye maruz kaldı evlatlarımız, yavrularımız, oradaki vatandaşlar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırılarına ilişkin, "Bu saldırıda hiçbir kırmızı çizgi yok. Vahşet ve insanlık dışı muameleye maruz kaldı evlatlarımız, yavrularımız, oradaki vatandaşlar. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu zulme sessiz kalanlar da en az Esed rejimi kadar suçludur." dedi.

Bakan Kaya, Sarıyer İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı programda kadınlara buluşan Bakan Kaya burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 41 oy almasına rağmen tek başına hükümeti kuramadığına değinen Bayraktar, "Bu ülkede hep koalisyonlar olsun. İstikrar olamasın ve Türkiye ilerleyemesin diye getirilmiş bir sistem var." diye konuştu.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde son 15 yıldır istikrarlı bir dönem yaşadığını söyleyen Sümeyye Bayraktar, "Tabiri caizse ekstra güçlü bir lider olduğu için bu sisteme rağmen istikrar yaşıyoruz. ve bu güçlü lider bile bu sistemden dolayı çok ciddi sorunlar yaşadı. Yaşanan sorunlardan kastım bürokratik vesayetin getirdiği engeller. Bu engeller olmasaydı şimdiye kadar Türkiyenin demokratik, ekonomik olarak katedilen bütün ilerlemelerin kim bilir kaç katını alacaktık?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşmasını sağlamanın ancak güçlü bir liderle olabileceğine vurgu yapan Bayraktar, "Koalisyon dönemlerinde güçlü bir sosyal politika bile uygulanamazken böyle bir yönetim modeli değişkiliğine hiçbir şekilde gidemezsiniz. Bu nedenle bu dönemde bu değişikliği yapmazsak Türkiye'nin önü daha yıllarca kesilmeye devam edecektik.

"Erdoğan'dan sonra ne olacak? Daha kötü bir lider gelirse?" sorusu içinde olan vatandaşlara seslenen Bayraktar, "Yıllarca Türkiye halkı seçimlerde doğru tercihler yaptı. Bundan sonra yapmaması için de bir neden yok. Fakat Erdoğan kadar güçlü olmayacak güçlü olamayacak bir lider olursa, onun kadar bürokratik vesayetle mücadele edemeyecek bir lider gelirse ne olacak? diye düşündüğünüz zaman, tam da ona lazım böyle bir sistem. Yani bürokratik vesayetin dizginlendiği, halkın sesinin daha güçlü olduğu bir yönetim modeli tam da bundan sonraki liderler için lazım." dedi.

Programda kadınlara hitap eden Bakan Kaya, konuşmada Hollanda'nın kendisine yönelik skandal tavrı ve o gece yaşadıklarını anlattı.

Bakan Kaya, "Batı ve Avrupa neden hayır kampanyalarını destekliyor? 'Evet' kampanyalarını yasaklıyor? FETÖ mensuplarına, PKK yandaşlarına sahip çıkıyor? Bunu düşünmemiz lazım. Avrupa, Türkiye'nin büyümlesinden gelişmesinden rahatsız. Artık IMF'den gelen uzamanlar tarafından gelen yönetlen bir Tükiye yok." diye konuştu.

Türkiye'nin koalisyonlu hükümetlerden döneminden çok çektiğini anlatan Bakan Kaya, "Ben bugün 65. hükümetin bakanıyım. Ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay ama çoğu hükümet bunu bile görememiş. Günler süren hükümetler, kurulup güvenoyu alamayan hükümetler var. Koalisyonlar döneminde ülkemiz hep bedeller ödedi. Ama buna da güçsüz parlamenter sistemle mahkum bırakıldık." dedi.

Anayasa değişikliğinin önemine değinen Bakan Kaya, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kalıcı olarak siyasi istikrarı ülkemiz yakalasın istiyoruz. Maalesef, 10 yılda bir yakaladığımız bütün kazanımları darbe süreçleriyle vesayet odakları yok etti." şeklinde konuştu.

Bakan Kaya programdan sonra Suriye'nin İdlib şehrinde yapılan kimyasal saldırı sonucu yaşanan katliam hakkında AA muhabirine açıklama yaptı.

Kaya, "Kimyasal saldırı sonucu 100 den fazla çocuk ve özellikle bebekler katledildi. Bu saldırıda hiçbir kırmızı çizgi yok, vahşet ve insanlık dışı muameleyle kaldı evlatlarımız, yavrularımız, oradaki vatandaşlar. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu zulme sessiz kalanlar da en az Esed rejimi kadar suçludur. Dünyanın artık bu zulum karşısında sesini yükseltmesi gerekiyor. Kırmızı çizgilerden bahsediliyor ama çizgiler aşıldığı halde hala güçlü bir ses duyamadık saldırıya karşı. İnsanlık, vicdan hepsi ayaklar altına alındı. Vahşet durumu söz konusu. Buradan tüm dünyanın sesini yükseltmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Biz, Suriyeli kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. bu vahşete karşı da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Kadınlar, çocuklar bebekler katledilirken susmadık susmayacağız. Esed rejimi de bu yaptığı zulmün hesabını bir gün elbet verecek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title