Haberler

Kavga Anonsu, Uluslararası Kalpazanlık Çetesini Ortaya Çıkardı

Ümraniye Polisi, Aralarında Kamerunlu ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden 3 Kişinin de Bulunduğu Kalpazan Çetesini Çökertti. Telsizden Geçen Basit Bir Kavga Anonsu Sayesinde Başlayan Operasyonda, 5 Kişi Gözaltına Alınırken, Piyasaya Sürülmek İçin Hazırlanmış Sahte 11 Milyon Dolar ve 210 Bin Euro Ele Geçirildi.

Ümraniye polisi, aralarında Kamerunlu ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden 3 kişinin de bulunduğu kalpazan çetesini çökertti. Telsizden geçen basit bir kavga anonsu sayesinde başlayan operasyonda, 5 kişi gözaltına alınırken, piyasaya sürülmek için hazırlanmış sahte 11 milyon dolar ve 210 bin euro ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, evini N.Y.'ye kiraya veren N.K., dairesinde siyahi vatandaşları görünce neye uğradığını şaşırdı ve hemen polisi aradı. Evini kiraya verdiği N.Y. ile "Ben evimi bunlara kiraya vermedim" diyerek tartışan N.K. polisi arayarak yardım istedi. 155 Polis İmdat kanalına gelen kavga anonsu üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri, büyük bir kalpazanlık olayını da çözdü. Polise gelen kavga ihbarını değerlendiren Ümraniye Asayiş Büro ekipleri, Soyak Yenişehir konutlarındaki belirtilen adrese gittiklerinde, karşılarında Kamerunlu ve Orta Afrika Cumhuriyeti kökenli siyahi şahısları gördü. Belirtilen adreste siyahi vatandaşları gören polis ev içerisinde yaptığı aramada, içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte dolar ve euroları buldu. Detaylı incelemede ise şahısların kimyasal maddeler ve sıvılarla, dolar ve euro ebatındaki kağıtları sahte dolar ve euroya dönüştürdükleri ortaya çıktı.

Basit bir kavga anonsuyla olayı çözen polis, yaptığı soruşturma kapsamında şebekenin lideri olan N.Y. isimli bayan ile birlikte S.Y. isimli Türk ve Kamerunlu A.T. ve karı-koca oldukları öğrenilen Orta Afrika Cumhuriyeti'nden E.N. ve C.N.'yi gözaltına aldı. Şahısların alınan ifadeleri doğrultusunda uluslararası bir kalpazanlık çetesinin çökertildiği anlaşıldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, şebeke lideri N.Y.'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde botanik işi yaptığı ve buradaki R.C. isimli şahsın gönderdiği 3 siyahi vatandaşı konuk ettiği ortaya çıktı. N.Y.'nin bu şahısları otelden alarak Ümraniye Soyak Yenişehir Sitesi'nde kiraladığı evde ağırladığı anlaşılırken, yurt dışından gelen bu 3 şahsın yanlarında sahte dolar ve euro yapımında kullanılacak malzemeleri getirdikleri tespit edildi.

Asayiş Büro Amirliğinde sorguları tamamlanan 5 kişi, bugün adliyeye sevkedilirken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

(RA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title