Haberler

Kaü Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri Kars'ta Bir İlke İmza Attı

Kars Namık Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde yapımı tamamlanan ‘Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı yapıldı.

Kars Namık Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde yapımı tamamlanan 'Trafik Eğitim Parkı'nın açılışı yapıldı.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin 2014-2015 Eğitim ve Öğretim bahar dönemi, Okul öncesi Bölümü Topluma Hizmet Uygulaması Dersi adı altında yürütülen, 'Anasınıfında Trafik Eğitimi Hayat Kurtarır' Projesi kapsamında hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı'nın açılışını Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlanç, Eğitim Fakültesi'nden Rehber Hoca Aytekin Alibeyoğlu, Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Gürler birlikte yaptı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve beraberindekilere proje hakkında bilgiler veren Rehber Hoca Aytekin Alibeyoğlu, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında yürüttüğümüz bu projedeki amacımız, her yıl Ülkemizde 4 bin 500 ila 6bin kişi hayatını kaybetmekte binlerce yaralı ve trilyonlarca maddi kayıp meydana gelmektedir, Dolayısıyla 2918 sayılı Trafik yasası gereğincede Ülke genelinde Trafik eğitim parkları oluşturulmalıdır, bundan dolayı Trafik eğiminin de Anasınıfından itibaren verilip Ülkemizde ki can ve mal kayıplarının önlenmesine az da olsa katkı sağlayacağımızı düşündük. Kars'ta Türkiye'nin en fazla otomobil olan illerin başında gelen bir il olması ve il genelinde okullarımızda trafik eğitim parkı olmadığından dolayı bizde Kars'da bir ilki yapmayı istedik" dedi.

İlk önce öğrencilerinin Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile görüştüklerini, Karaçanta'nın da bu projeye çok olumlu baktığını ve destek vereceğini söylemesi üzere harekete geçtiklerini ifade eden Aytekin Alibeyoğlu, "Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç görüşüldü ve Namık Kemal İlköğretim Okulu Ana sınıf bahçesinin müsait olduğu iznini verdi. Bütün yasal işlemler tamamlandıktan sonrada Projemizi gerçekleştirmek için işe koyulduk ve bitirdik. Bütün herkesin dikkatini bir noktaya çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz, eğer Kars ilinde bütün okullarda bu Trafik eğitim parkları oluşturulursa ve Pilot il olarak Kars'ı örnek gösterip, bütün ülke geneline bunları yaygınlaştırıp fiziki koşullar oluşturulursa ilgili bakanlıkların da desteğiyle umuyoruz ki, ülkemizdeki can ve mal kayıpları daha aza indirilmiş olacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Böyle bir kanunun varlığından doğru çocuklar bize gelene kadar bende haberdar değildim. Ben bunu okul öncesi anasınıfına benzetiyorum. Okul öncesi hazırlık gibi trafik kazalarının da bir şekilde önleme bilmesi bakımından bu tür etkinliklerin yayılarak her okulda olmasını gerektiğini düşünüyorum. Buradan gördüğüm kadarıyla öğrencilerimiz ve ekip arkadaşlarımız güzel bir şey yapmışlar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Namık Kemal İlköğretim Okulu Bahçesi'nde oluşturulan Trafik Eğitim Parkı gezildi. Trafik Eğitim Parkı hakkında Başkan Karaçanta ve beraberindekilere bilgiler verildi. Trafik Eğitim Parkı'nda sadece arabanın olmadığını belirten Aytekin Alibeyoğlu'na Başkan iki akülü araba sözü vererek, beraberindeki müdürlerine akülü arabanın alınarak parka konulması talimatını verdi.

Başkan Karaçanta'ya sürpriz yapan Okul Müdürü İsmail Gürler, Karaçanta'ya ilkokul 5. Sınıfta çekildiği fotoğrafı çerçeveletilerek hediye etti. Bülbül Mahallesi'nde bulunan Namık Kemal ilköğretim Okulu Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın okuduğu ilköğretim okul olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan KAÜ Eğitim Fakültesi Rehber Hocası Aytekin Alibeyoğlu, parkın oluşturulmasında emeği geçen ve projeye destek veren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız'a, Başkan danışmanı Güven Aydeğer'e, Fen İşleri Müdürü ve çalışanlarına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Orlunç'a, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'a, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertürk Mert ve Spor Şube Müdürü Tarkan Havadar'a ve yine Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölüm Başkanı Sabri Güngör, İbrahim Can Gözüm, Fen Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Murat Beytur, kendilerini yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarına, Bize boy konusunda yardımcı olan karayolları Müdürlüğü'ne ve AK-ÇA metal nalburiyenin sahibi Koray Akıl, Eğitim Fakültesi Okul öncesi bölümü 3. Sınıf öğrencileri ve Projenin emek verenleri, Rümeysa Bitmez, Leyla Berk, Hafize Sarı, Elif Yılmaz, Zehra Kulakoğlu, Elif Konca, Halis Arıcı, Tekin Sevinç, Gülcan Çetiner, Hacı Gülcan, Mehmet Şakir Işık, Esma Kişi ve Buket Özhelvacı'ya teşekkür etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Karaçanta Namık Kemal Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title