Haberler

"Katsayı"nın Şura'ya Hakim Olması Başkanı da Kaygılandırdı

17. Milli Eğitim Şurası'nın Organizasyonu ve Ön Hazırlık Çalışmalarını Yürüten Talim ve Terbiye Kurulu'nun Başkanı Prof.dr. İrfan Erdoğan, Şura'ya ÖSS'de Uygulanan Farklı Katsayının Damgasını Vurmasından Kaygılandı.

17. Milli Eğitim Şurası’ndaki “katsayı” tartışmaları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. İrfan Erdoğan’ı da kaygılandırdı. Erdoğan, şuranın özgün ismi “17. Milli Eğitim Şurası” olarak alınması gerektiğini ifade etti.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Erdoğan, Başkent Öğretmenevi’nde çalışmalarını sürdüren 17. Milli Eğitim Şurası kapsamındaki komisyonları ziyaret etti. Erdoğan, ÖSS’de farklı katsayı uygulaması ile ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve sorunlarının ele alındığı “ÖSS-Ortaöğretim” başlıklı alt komisyonu ziyareti sırasında kısa bir konuşma yaptı. Farklı katsayı uygulamasının kaldırılması yönünde karar alan komisyon üyelerine seslenen Erdoğan, çalışmalarda polemiklere yer verilmemesini isterken, eğitimi daha ileriye götürecek kararlar alınmasını ümit ettiğini söyledi. Erdoğan, “Şimdiye Kadar yapılmış şuralar hep kendi özgün isimleriyle anılmıştır. Bu şuranın da 17. Milli Eğitim Şurası olarak anılması konusunda sizlere güveniyorum” diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title