Haberler

Kato Dağı'nda Yuvalanan PKK'lılara Darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kato Dağı'nda 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' adı verilen ve bir haftadan beri sürdürdüğü operasyonda 2 PKK'nın cesedi ile PKK'lılara ait sığınaklar bulundu. Sığınaklarda tonlarca yaşam malzemesi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen yaşam malzemeleri imha edilirken, operasyonların sürdürüldüğü açıklandı.

Hakkari-Çukurca karayolunda 17 Ağustos günü askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen dört ayrı patlama sırasında 9 şehit arasında bulunan Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın adı verilen operasyonda PKK'ya büyük darbe vuruldu. Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beştüşebap'ın doğu bölgesinde yedi gün süre ile 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar" operasyonunda bölgede teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada;

"PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beştüşebap'ın doğu bölgesinde yedi gün süre ile 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' operasyonu icra edilmiştir. İcra edilen operasyon ile bu bölgede bulunan terörist gruplar etkisiz hale getirilirken, arazi araması sırasında Armutlu köyü kırsalında iki terörist cesedi bulunmuş, olayla ilgili adli işlemler başlatılmıştır. Örgüt mensuplarının kullandığı sığınaklar, mağaralar ve mevzilerin tahrip edilmiş, kaçıp terk ederek bıraktıkları ağır silahlar ve mühimmat ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir.Bu operasyonda, yüzlerce çeşit, tonlarca malzeme ele geçirilmiştir. Operasyan kapsamında; Doçka uçaksavar silahı ve bol miktarda mermisi, RPG-7 Roketatar mühimmatları, AK-47 Kaleşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermileri, Gece görüş dürbünü dahil olmak üzere muhtelif dürbünler, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, jeneratör, bol miktarda ayakkabı, elbise, askeri elbise, tüp, çadır, tıbbi malzeme ve tonlarca yiyecekten oluşan yaşam gereçlerinin ele geçirildi" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title