Haberler

Katı Atık Bertaraf Tesisi Hakkındaki Yürütmeyi Durdurma Kararına Yönelik İtiraz Reddedildi

Adana Bölge İdare Mahkemesi, Mersin'in Tarsus İlçesine Bağlı Kurbanlı Köyü Sınırları İçerisinde Kurulması Planlanan Doğu Akdeniz Bölgesi Endüstriyel Katı Atık Bertaraf Tesisi Hakkında Verilen Yürütmeyi Durdurma Kararına Yönelik Şirketin İtirazını Reddetti.

Adana Bölge İdare Mahkemesi, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Kurbanlı köyü sınırları içerisinde kurulması planlanan Doğu Akdeniz Bölgesi Endüstriyel Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararına yönelik şirketin itirazını reddetti.

Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz Bölgesi Endüstriyel Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili açtıkları davanın ikinci kez belediye lehine sonuçlandığını ifade etti. Tesisin kurulmasına karşı çıkan tüm kuruluşlara teşekkür eden Tufan, "Tarsus için yapılan ortak mücadelenin sonucunu almış bulunuyoruz. Bu ortak hareketin Tarsus için devam etmesini istiyoruz" dedi. Tufan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Belediye Başkanlığımız tarafından Kurbanlı köyü mevkisinde kurulması planlanan 'Doğu Akdeniz Bölgesi Endüstriyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi' projesine 'Çevresel Etki Değerlendirme Olumlu Kararı' verilmesine ilişkin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işlemine karşı Mersin 2. İdare Mahkemesi'nin 2006/162 esas sayılı dosyasıyla açılmış olan davada, İdare Mahkemesi'nin 05.07.2007 tarihli kararıyla yürütmeyi durdurma talebimiz kabul edilmiştir. İdare Mahkemesi'nin bu yürütmeyi durdurma kararına karşı davalı

Çevre ve Orman Bakanlığı ile müdahil Sismik İnşaat Atık Malzemesi Depolama, Nakliye, Arıtma, Su Sporları Eğitimi, Akaryakıt Turizm San. ve Tic. A.Ş. tarafından Adana Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz edilmiş ve Bölge İdare Mahkemesi'nin 2007/768 Y.D. itiraz No'lu ve 12.09.2007 tarihli kararı ile; 'Mersin 2. İdare Mahkemesi'nin itiraza konu yürütmenin durdurulması isteğinin kabulüne ilişkin 05.07.2007 gün ve 2006/162 sayılı kararı usul ve yasa hükümlerine uygun bulunduğundan ve davalı idare tarafından

öne sürülen hususlar bu kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden itirazın reddine' denilerek itirazları reddedilmiştir."

Tufan, tüm bölge halkını yakından ilgilendiren bu kararın herkese hayırlı olmasını diledi.

(EY-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title