Haberler

Katar ile Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Doha'daki yönetimin terör ve radikalizmi durdurmasının krizi sona erdireceğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Doha'daki yönetimin terör ve radikalizmi durdurmasının krizi sona erdireceğini söyledi.

Suudi Arabistan haber kanalına göre, Cubeyr, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile gerçekleştirdiği ve Körfez'de yaşanan krizin ele alındığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu. Cubeyr, "Çözüm çok basit, o da radikallerin ve teröristlerin desteklenmesi politikasına ve diğer ülkelerin içişlerine müdahaleye son verilmesidir. Bu da, Katar'daki kardeşlerimizin atacağı bir adımdır." dedi.

Cubeyr, " Katar'ın aklıselim davranıp doğru yolu bulacağını umut ediyoruz. Eğer Katar da dahil olmak üzere radikalizm ve terörü kontrol altına almazsak hepimiz kaybederiz." ifadesini kullandı.

Cubeyr, Katar'la ilgili bir şikayet listesi üzerinde çalıştıklarını ve bunu yakın bir zaman içinde sunacaklarını kaydetmiş ancak konuyla ilgili ayrıntı vermemişti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Katar Doha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title