Haberler

    Katalonya Krizi: Halk Endişeli

    Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti'nin İspanya'dan bağımsızlığını ilan etme ihtimali ve İspanya Kralı Felipe'nin krize müdahil olması sonrası siyasi ortamın iyice ısındığı ülkede vatandaşlar da endişeli.

    Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti'nin İspanya'dan bağımsızlığını ilan etme ihtimali ve İspanya Kralı Felipe'nin krize müdahil olması sonrası siyasi ortamın iyice ısındığı ülkede vatandaşlar da endişeli. euronews sokaklarda halkın nabzını tuttu:

    "Birçok kişi Kralın arabuluculu olacağından emindi ama polis şiddetini savunabileceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim. Beni hayal kırıklığına uğrattı"

    "Kimse asıl sorunu konuşmuyor. Çünkü Kral, yaralılardan ya da 6 yıldır sokaklarda olan iki milyon insandan ve referandumdan bahsetmiyor. Demecinde bunların hiç biri yoktu"

    "Bence bağımsızlık yanlısı partileri eleştiremez olduk. Ben de bağımsızlık yanlısıyım ama şu anda yaptıkları her şeyin doğru olduğunu düşünmüyorum"

    "Bence Katalan hükümeti tüm Katalanları kesinlikle temsil etmiyor. Bu sadece yüzdelerden ibaret. Ayrıca protesto gösterilerinde insanları da manipüle ettiler. Bence bu konuyu tekrar düşünmeliler."

    Başkent Madrid sokaklarında da benzer kanı hakim. Yani Katalan hükümeti bağımsızlık ilan etmemeli.

    "21. yüzyılda, günümüzde bu tür bir ayrımcılığı çok gülünç buluyorum. Bunu anlayamam. Bence aptalca."

    "Bu anayasaya aykırı. Rajoy hükümeti bunu engellemek için elinden geleni yapacaktır. Bu sebeple durumun değişeceğini sanmıyorum. Her şey eskisi gibi kalacak."

    Auteur:

    Tags: Gepost: 04 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kral Juan Carlos İspanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title