Haberler

    Katalanlar İspanyol Hükümetini Protesto Etti

    1 Ekim'de bağımsızlık referandumuna gitmeye kararlı olan yerel yönetime uygulanan baskı ve gözaltılar Barselona'da protesto edildi.

    1 Ekim'de bağımsızlık referandumuna gitmeye kararlı olan yerel yönetime uygulanan baskı ve gözaltılar Barselona'da protesto edildi.

    #referendumcatalunya: Huge number of citizens in #Catalonia #protest #Rajoy police state (VIDEO) #Podemos #Indyref pic.twitter.com/mEemeVx3Ld— Civic Critic (@CivicCritic) 20 septembre 2017

    Referandumla iglili bir milyondan fazla belegeye el koyan İspanya polisi, Katalan hükümetine bağlı bazı bakanlık binalarına baskın düzenleyerek çok sayıda yetkiliyi gözaltına almıştı.

    İspanyol basını gözaltına alınanların sayısının 17'ye yükseldiğini duyurdu.

    İspanya Başbakanı Mariano Rajoy son yaptığı konşmasında İspanya'nın bölünmesine izin vermeyeceğini vurgulardı.

    Katalonya'nın özerk yönetim Başkanı Carles Puigdemont ise, "İspanya devleti kırmızı çizgiyi aştı, Tüm yasalar bir kenara bırakıldı, İspanyol devleti, demokratik bir utanç haline geldi" ifadesini kullandı.

    There's mass protest in Catalonia after police arrested 14 politicians suspected of organising an independence vote https: //t.co/SUrxw4VjRQ pic.twitter.com/U1EtrmTn6Q— The Times of London (@thetimes) 21 septembre 2017

    Bağımsızlık referandumunu 1 Ekim'de yapacaklarını ve geri adım atmayacaklarını savunan Puigdemont, "1 Ekim'de oy kağıtlarımızla İspanyol devletine cevabımızı vereceğiz" dedi.

    Puigdemont, jandarmanın operasyonunu protesto eden göstericilere "barışçıl olmaları ve demokrasiyi savunmaları" çağrısında bulundu.

    Tuesday 6pm – Sinn Féin is holding a rally at Belfast City Hall to send solidarity to Catalonia. "Join us, protest for freedom!" #DiemSi pic.twitter.com/SbSCZQiMPr— An Phoblacht (@An_Phoblacht) 19 septembre 2017

    Auteur:

    Tags: Gepost: 21 september 2017

    Kaynak: Euronews.com / Ekonomi

    Barselona İspanya Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title