Haberler

Görevden Alınan Katalan Lider Meydan Okudu: Haklarımızı Sonuna Kadar Savunacağız

Güncelleme:

Görevinden alınan Katalan lider Puigdemont, The Guardian'a makale yazdı: Katalonya'da yaşananlar demokrasinin kendisiyle ilgili bir sorun. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız.

Görevinden alınan Katalan lider Carles Puigdemont, Katalonya'da yaşananları, "demokrasinin kendisiyle ilgili bir sorun" diye nitelendirerek, "Haklarımızı sonuna kadar savunacağız" diye uyardı.

"HAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Puigdemont, İngiliz gazete The Guardian'a yazdığı makalede referandum sonrası yaşanan hukuki süreçle ilgili değerlendirmeler yaptı. Puigdemont, "Bu sadece Katalonya'yla değil demokrasinin kendisiyle ilgili bir sorun" diye yazdı. İspanya'nın Katalanların çoğunluğunun rızasına karşıt bir siyasi ajanda uyguladığını vurgulayan Puigdemont, "Haklarımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

"DEMOKRATİK BİR PROJENİN LİDERİ İSYANLA SUÇLANIYOR"

Puigdemont sözlerine şöyle devam etti: "Bugün demokratik bir projenin liderleri isyanla suçlanıyor ve İspanya ceza kanunu uyarınca en ağır cezalarla karşı karşıya – terörizm veya cinayet suçlarında olduğu gibi 30 yıl hapis cezası isteniyor. Katalonya şu anda Avrupa Birliği genelinde vatandaşlarının seçtiği yasa, vatandaşların seçtiği parlamento ve başkan ve başkanın yetkileri çerçevesinde atadığı hükümet tanınmayan tek bölgedir."


27 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Junts pel Sí'nin (Birlikte Evet) hareketi açık ara zafer kazandığını ve bağımsızlık ilan etmek istediğinin iki yıldır bilindiğini vurgulayan Puigdemont, "Bizi destekleyen seçmen amacımızın ne olduğunu başından beri biliyordu. Fakat o seçimlerden iki yıl sonra asla gizlemeye çalışmadığımız bir seçim programı yüzünden isyani komplo isyana teşvikle suçlanıyoruz" diye ekledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

The Guardian İspanya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title