Haberler

Kat Malikleri: "Kimse Malımıza Göz Dikmesin"

IHAAW123936-YRL/11-06-2017 - Kat malikleri: "Kimse malımıza göz dikmesin" - Samandağ’da, vergi dairesi eski yeri olarak bilinen birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili süreci konuşmak için kat malikleri Samandağ Belediye Başkanı...

IHAAW123936-YRL/11-06-2017

- Kat malikleri: "Kimse malımıza göz dikmesin"

- Samandağ'da, vergi dairesi eski yeri olarak bilinen birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili süreci konuşmak için kat malikleri Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'i ziyaret etti

- Başkan Nehir: "Size rağmen bir çözüm üretmek doğru değildir. Bizler de sizlerin fikirlerin önemseyen bir yerde duruyoruz"

(Fotoğraflı)

HATAY (İHA) - Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili kat maliklerini makamında kabul etti. Nehir, "Sizlerin mülkleri üzerinden bugüne kadar olduğu gibi sizlerin haberi, rızası olmadan herhangi bir işlem yapmayacağız" dedi.

Vergi dairesi eski yeri olarak bilinen birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili süreci konuşmak için kat malikleri Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'i makamında ziyaret etti.

Kat maliklerinin aralarında belirlediği sözcüler Adem Abacı, Esat Demir, Hüseyin Berber, Mehmet Işık ve Samandağ Balıkçı Kooperatifi Başkanı Dursun Eren toplantıya katılarak söz aldı. "Kimse malımıza göz dikmesin" diyen kat malikleri ilgili yerin yeşil alan yapılmasını veya farklı alternatifleri dile getiren, kampanya yapan platform yada şahısları sert bir dille eleştirdi. Hiç bir alternatif fikri kabul etmeyeceklerini ve yıllardır alın teri dökerek sahip oldukları mülklerini tekrar inşa etmek istediklerini ifade ettiler.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise toplumda kavganın huzursuzluğun olmasına asla rıza göstermeyeceklerini belirterek, "Toplumsal uzlaşının mümkün mertebe hak kaybı olmadan gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Ne sizlerin mağduriyetine ne de bu talepleri dile getiren insanların fiziki bir müdahaleye maruz kalmalarına rıza göstermeyiz. Bu yönüyle o insanlar bir fikir beyan ettiler. O fikir sizlere ulaştı. Sizler burada iradenizi koydunuz. Biz kamu idaresi olarak bu işin doğru tarafı, hukuki tarafı nedir bizlerde de bir kanaat oluştu. Sizlerin mülkleri üzerinden bugüne kadar olduğu gibi sizlerin haberi, rızası olmadan herhangi bir işlem yapmayacağız" dedi.

Başkan Nehir şöyle devam etti:

"Biz sizin geçmişte bu mülkleri edinmek için ne kadar çaba harcadığınızı çok iyi biliyoruz. Sizin zemin kattaki yerlerinize rıza gösteren bir tutum aldık. İlgili mülkiyette belediyenin son iki katta mal müdürlüğünün ise birinci kat üzerinde mülkiyeti mevcuttur. Size rağmen bir adım atmak istemiyoruz. Ama bizim topluma karşı bir sorumluluğumuz vardır. Fakat size rağmen hareket edemeyiz; çünkü hukuki bir iş yapmış olmayız. Kamu idareleri hukuka göre çalışır. Sizlerin bu konudaki duruşunuzu kamuoyunun da bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeşil alan isteyen vatandaş da bizim vatandaşımız sizler de bizim vatandaşımızsınız. Biz herkesin belediyesiyiz. Huzuru kaçıracak bir durumun olmaması adına biz üzerimize düşeni yapacağız. Biz o noktadayız. O yüzden sizin fikirleriniz değerlidir. Belediyenin size nakit olarak verecek bir parası mevcut değildir. Sizin buradaki mülkünüzün ederi kadar bir miktara denk gelecek bir gayrimenkulü trampa yapabiliriz. Fakat sizin buna rıza göstermeniz gerekiyor. Size rağmen bir çözüm üretmek doğru değildir. Şehircilik ilkeleri bakımından bakıldığında siz üzerinize düşeni yaptınız, belediye idaresi ve mal müdürlüğü de üzerine düşeni yaptı. Bir şehir planlanırken ortak kullanım alanları oluşturulur. Bu alanların oluşması için vatandaşın mülkiyetinden belli oranlar alınır. Yollar, parklar, yeşil alanlar, kamusal alanlar bu şekilde üretilir. Bu konuda üzerinize düşeni fazlasıyla yaptınız. Farklı alternatifler trampa, yeraltı çarşısı gibi alternatif görüşlere rıza göstermediğinizi söylüyorsunuz. Bizler de sizlerin fikirlerin önemseyen bir yerde duruyoruz."

(ADN-Y)

11.06.2017 12: 41: 02 TSI

NNNN - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mithat Nehir Samandağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title