Haberler

KASTAMONU - Üretici kivi hasadından memnun

Güncelleme:

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde üretilen kivinin hasat süreci tamamlandı.

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde üretilen kivinin hasat süreci tamamlandı.

Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt ve İnebolu'da çiftçilerin alternatif ürün olarak yöneldiği kivide, dallardan tek tek büyük bir emekle toplanan meyveler tüketiciye ulaştırılmak için özenle kasalara yerleştirildi.

Bu sezon rekoltenin yaklaşık 350 ton olduğu bölgede üreticiler hasattan memnun.

İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirmeye de katkı sağlayan kivi özellikle salgın döneminde tercih edilen ürünlerin başında geliyor.

Abana ilçesindeki kivi üreticilerinden Altan Erdoğan, AA muhabirine, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde fındığa alternatif olarak yetiştirilen kivinin Batı Karadeniz'de özellikle Kastamonu'nun sahil ilçelerinde üretiminin yaygınlaştığını söyledi.

Değişen iklim koşullarına bağlı olarak üretimin düşmesine rağmen hasadın yüz güldürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Bağlık Mahallesi'nde kurulu olan 5 dönümlük bahçemizden dönüm başına ortalama 2,5 ton civarında ürün aldık. Geçen yıllara göre bu sezonun kurak geçmesi rekoltemizi düşürdü ama çok şükür yine iyi ürün aldık. Ürünümüz güzel, son zamanlarda doğal ürünlere artan ilgi ve alakadan dolayı kivi meyvesi de pazarda geniş bir yer bulmaktadır." diye konuştu.

Erdoğan, kivinin ülke ekonomisine katkısına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemlerde ithal yollardan ülkemize gelen kivi meyvesi yerli üretimin artmasından dolayı iç piyasadaki yerini korumuş, aynı zamanda ihraç edilen bir ürün olmuştur. Pazar sorunu yok. Kaliteli ürün olduktan sonra pazarda da yerini her zaman buluyor. Özellikle son yıllarda kiviye ilgi arttı, pandemi dönemi dolayısıyla doğal ürünlere olan ilgi arttığı gibi kiviye de talep yüksek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kastamonu İnebolu Abana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title