Haberler

Kastamonulu Şehit Babası Acı Haberi Sosyal Medyadan Öğrendi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ömer Şenel'in, Kastamonu'nun Abana İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin babası Cemal Şenel oğlunun şehit olduğunu sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan öğrendi.

Uzman Çavuş Ömer Şenel'in şehit olduğu haberini Abana İlçesi'nde oturan annesi Emine Şenel'e askeri yetkililer verdi. Şehidin otobüs şoförü babası Cemal Şenel ise İstanbul'da olduğu sırada sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan oğlunun şehit olduğunu öğrendi. Cemal Şenel'in Kastamonu'ya gelmek için yola çıktığı belirtildi. Bir yıldır uzman çavuşluk kursuna gittikten sonra üç ay önce uzman çavuş olan Şenel'in şehit haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit ailesinin evinin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, taziye çadırı kuruldu. Şehidin baba ocağına ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Vali Mesut Yıldırım ve İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, şehit evine giderek aileye taziyede bulundu.

Uzman çavuş olmadan önce balıkçılık yaparak ailesine yardımcı olduğu öğrenilen şehit Ömer Şenel'in cenazesi, yarın öğle saatlerinde Kastamonu Havalimanı'na getirilerek karayoluyla Abana İlçesi'ne götürülecek. Şehit Ömer Şenel'in naaşı ilçedeki At Meydanbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

- Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Şemdinli Abana Politika Güncel Haberler

title