Haberler

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Gökçebay, Üniversitedeki Çalışmaları Değerlendirdi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bahri Gökçebay, Eylül Ayından İtibaren Ankara ve Gazi Üniversitesi'nden İlişkisi Kesilecek Olan Kastamonu Üniversitesi'ndeki Eğitimi En Üst Seviyeye Çıkaracaklarını Söyledi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bahri Gökçebay, Eylül ayından itibaren Ankara ve Gazi Üniversitesi'nden ilişkisi kesilecek olan Kastamonu Üniversitesi'ndeki eğitimi en üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi.

2006 yılında kurulan ve 2007 yılında açılan Kastamonu Üniversitesi'ne 3 ay önce rektör olarak atanan Prof. Dr. Bahri Gökçebay, üniversite içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. En önemli unsurun Kastamonu Üniversitesi'ni çalışır hale getirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bahri Gökçebay, üniversite birimlerinin en iyi elemanlardan oluşturulacağını söyledi. Rektörlük birimine özellikle önem verdiklerini kaydeden Gökçebay, "Rektörlük birimi iyi olduğu taktirde tüm üniversite kadrosu iyi olacaktır.

Öğrenci, personel ve yapı işleri daire birimlerini kurduk. Diğer birimlerde yakında kurulacak. Üniversitenin birimlerini en iyi elemanlardan oluşturacağız" dedi.

Bilgi işlem merkezinin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Gökçebay, Sağlık Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yeni bilgisayar salonlarının oluşturulduğunu, bu salonların 10 Eylül'de hizmete gireceğini söyledi. Eylül ayında çıkacak olan üniversite akademik personel ilanıyla üniversitenin akademik kadrolarının güçlendirileceğini kaydeden Gökçebay, "Eylül ayından itibaren Kastamonu Üniversitesi'nin Gazi ve Ankara Üniversitesi'yle ilişkisi bitecek.

Kısa zamanda üniversitemizdeki eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz. Eğitimde kaliteyi artıracağız" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı'ndan üniversitelere 18 milyon YTL ödenek ayrıldığını belirten Gökçebay, bu ödenekten bina yapımına ayrılan 3.5 milyon YTL'nin yeterli olmadığını ifade etti. Hayırsever iş adamlarını bina yapımında göreve çağıran Gökçebay, "Bina yapımında sıkıntı çekiyoruz. Bina yapımına ayrılan ödenek yeterli olmuyor. Bu konuda hayırsever iş adamlarını yardım etmeye çağırıyorum. Yapılan binalara yaptıran kişilerin ismi verilecek" şeklinde konuştu.

Kampüs alanı belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini aktaran Gökçebay, kampüs alanı içerisinde kurulacak olan Fen-Edebiyat, Orman, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu projelerinin hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

(SÖ-BÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title