Haberler

Kastamonu: Tosya İlçesi'ne 7. Japon Gelin Geldi

Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nden Japonya'ya çalışmaya giden gençler, bu ülkenin kızlarıyla evlenmeyi gelenek haline getirdi.

Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nden Japonya'ya çalışmaya giden gençler, bu ülkenin kızlarıyla evlenmeyi gelenek haline getirdi.

Tosya, bugüne kadar Japonya'ya gönderdiği gençlerinden yedisini bu ülkenin kızlarıyla evlendirdi. Geçtiğimiz yıl oğlu İsa Karabakal'ı Japon Hiromi Hayashi (Türkan Karabakal) isimli genç kızla evlendiren işadamı Arif Karabakal, bu sene ikinci Japon gelinini aldı. İki yıl önce Japonya'ya çalışmaya giden Tahsin Karabakal (25), Tokyo'da üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Eriko Shibata ile tanıştı. Dil ve din ayrımını bir tarafa bırakıp birbirlerini seven gençler, Japonya'da evlenerek dünya evine girdiler. İşadamı Arif Karabakal geleneği bozmadı ve ortanca oğlu İsa için yaptığı düğün şenliğini bu kez küçük oğlu Tahsin için yaptı. Önceki gün Tosya Aile Çay Bahçesi'nde yapılan düğün törenine, Japon gelinin annesi Demiko Shibata da katıldı. Türk gelenek ve göreneklerine uygun yapılan düğüne Tosyalılar'ın ilgisi de yoğun oldu. Japon anne Sahibata, geleneklerimize hayran kalırken, böylesi düğünün her genç kıza nasip olması dileğinde bulundu. Gelin ve damada çok miktarda altın ve paranın takıldığı düğüne katılan CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım da, Japon geline Cumhuriyet altını hediye etti. Tahsin ile evlenmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Japon gelin Eriko Shibata (Nilgün Karabakal), "Tahsin ile okula giderken tanıştık. Uzun süre arkadaşlığımızın ardından evlenmeye karar verdik. Güzel ülkenize ikinci gelişim. Ben Türkiye'yi çok seviyorum ve Türkler'in gelini olmaktan da son derece mutluyum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title