Haberler

Kastamonu - Sp Lideri Kurtulmuş'tan İsrail'e Sert Eleştiri, Kılıçdaroğluna Övgü

Saadet Partisi(sp) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "israil Hiçbir Şekilde Hiçbir Tepkiyi Göz Önünde Bulundurmamaktadır. Afedersiniz. Yüzüne Tükürseniz, 'yarabbi Şükür' Diyerek Yoluna Devam Etmektedir" Dedi.

SAADET Partisi(SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail hiçbir şekilde hiçbir tepkiyi göz önünde bulundurmamaktadır. Afedersiniz. Yüzüne tükürseniz, 'yarabbi şükür' diyerek yoluna devam etmektedir" dedi.

Kurtulmuş, Kastamonu Hüsnü Doğan Spor Salonu'nda yapılan partisinin İl Kongresi'ne katıldı. Kurtulmuş burda yaptığı konuşmada Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara isimli gemiye operasyon yapan İsrail'i eleştirerek, "İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği ve 9 kişinin şehit olduğu olaya karşı bütün dünya tepki gösterdi. Ancak İsrail hiçbir şekilde hiçbir tepkiyi göz önünde bulundurmamaktadır. Af edersiniz. Yüzüne tükürseniz yarabbi şükür diyerek yoluna devam etmektedir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' çıkışına da atıfta bulunan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ancak bu konuda bölgedeki hassasiyetler nedeniyle Türkiye'nin üzerine birçok sorumluluk düşmektedir. Sayın başbakanın Davos'taki 'one minute' çıkışını hepimiz takdirle izledik. Fevkalede güzel bir şekilde İsrail Cumhurbaşkanı'nın gözüne bakarak 'siz öldürmeyi bilirsiniz' diyerek 'One minute' dedi. Ancak marifet Birleşmiş Milletler salonunda 'one minute' demektir. Sadece bir otel lobisinde değil. Sayın başbakan, Davos'ta 'One Minute' demiş olmasına rağmen İsrail'in OECD üyeliğine 'evet' demek durumunda kaldı. Bu anlaşılır bir çelişki değildir. Evet dedik de ne oldu. Adamlar 10 gün sonra teşekkür ettiler. 9 insanımızı öldürdüler, onlarcasını yaraladılar. Türkiye diplomasi alanında atması gereken adımları atamamıştır. Eğer bunları yapabilmiş olsaydı. İsrail bugün böyle rahat davranamazdı. İsrail, 'Mavi Marmara' saldırısıyla sadece yardım gönüllerini hedef almamıştır. Doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almıştır. İsrail kurulduğundan beri karşısındaki engelleri ortadan kaldırıyor. Bu engeller Filistin Kurtuluş Örgütü'nü, Hamas'ı, Suriye'yi, Irak'ı, bir türlü El Fetih'i kenara koyuyor. Şimdi ise bölgenin en önemli gücü olan Türkiye'ye kaşı doğrudan bir operasyon düzenlemiş ve üzülerek ifade ediyorum kendi açısından Türkiye'ye haddini bildirmek istemiştir. Bu yüzden bu konu basit cümlelerle geçiştirilemez."

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini olumlu bulduğunu da kaydeden SP Lideri Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu, güzel bir şey söyledi çok hoşumuza gitti. 'Cumhuriyet elden gediyor, çünkü memlekette 6 milyon işsiz var' dedi. Çok güzel bir gelişmedir. Eski CHP olsa 'Cumhuriyet elden gidiyor çünkü Kuran kurslarında çocuklar var' derdi. Bu da aşamadır ama Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu sormak gerekir. İktidara geldiğinizde fukaralığı kaldırmak için, dış güçlerin ekonomik baskılarına karşı dayanabilecek misiniz? IMF'yi, Dünya Bankası'nı, Avrupa Birliği'ni elinizin tersiyle itip bir kenara koyabilecek misiniz? Bu ülkede mili ekonomiyi uygulayabileceksiniz" dedi. Ana muhalefet partisinin Saadet Partisi'ne göre formatlanmaya başladığını ifade eden SP Lideri, "Mayınlı arazilerle ilgili kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Anayasa Mahkemesi'nden döndü. Oradaki siyasi havayı biz oluşturduk. Demokratik açılım ve Ermenistan ile ilgili görüşlerimizi ifade ettik. Bu anlamda iktidar partisi bizim adımlarınıza bakarak gerçekten ciddi bir şekilde etkilendiğini görüyoruz. Şimdi ana muhalefet partisi de Saadet Partisi'ne göre formatlanmaya başlamıştır. Bunu sevinerek ifade ediyorum. Çok net söylüyorum sayın Kılıçdaroğlu, bir çok konuda bizim söylediğimiz görüşlerimizin neredeyse aynısını tekrar ediyor" diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süreyle kürsüde kalan Kurtulmuş'a konuşmasının ardından Kastamonuspor taraftarları atkı ve forma hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title