Haberler

Kastamonu - Polisten Nefes Kesen Eğitim

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nün İşbirliğinde Polislere Ô'raç Durdurma, Kontrol ve Arama Kursu' Verildi. Toplam 62 Polisin Katıldığı Kursun Finali İse Film Sahnelerini Aratmayan Görüntülere Sahne Oldu.

KASTAMONU Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nün işbirliğinde polislere ô'raç durdurma, kontrol ve Arama Kursu' verildi. Toplam 62 polisin katıldığı kursun finali ise film sahnelerini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Kentte Eğitim ve Asayiş Şubesi müdürlüklerinin koordinesinde yürütülen ve 3 gün süren eğitimlere 4 grupta toplam 62 polis katıldı. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüphelilerin hayati ve maddi açıdan zarar görmemeleri yada en az zararla durdurulabilmesi amacı ile düzenlenen eğitimlerin finali Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne ait Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan trafik eğitim tesislerinde gerçekleştirildi. Trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen eğitimde, polisin 'dur' ihtarına rağmen yoluna devam eden, içinde şüphelilerin yer aldığı otomobil takibe alındı. Kaçan şüpheli ile polisin amansız takibinin finalinde kapan uygulamasına geçildi. Gerçek kapan kullanılarak kaçan otomobilin lastikleri patlatıldı. Çok sayıda polis, kapan uygulaması ile lastiklerini patlattığı otomobili durdurarak çevresini sarıp, şüpheliyi ele geçirdi. Gerçeğini aratmayan eğitim sahnesinde ayrıca zanlıya zarar verilmeden gözaltına alınıp, silahlarının bulunması, araba içinde arama yapılması gibi sahneler canlandırıldı.

Eğitim sonrası kursa katılan polislere hitaben konuşan Emniyet Müdür Vekili Tahsin Tatar, yol kapama ve arama eğitiminin başarı ile bitirildiğini belirterek, ôDaha önceden medya aracılığı ile vaki olduk ki, özellikle araç durdurma konusunda maalesef sürücülerin can ve mal kaybına neden olan tatsız olaylar yaşandı. Bu eğitimin amacı, bir aracı durdurmamız gerekiyorsa ve en son çare ise, bunu araca ve içindeki kişilere zarar vermeden en az zayiatla can ve mal kaybı olmadan durdurarak aramak amacıyla yaptık" dedi.

Emniyet Müdür Vekili Tahsin Tatar başta olmak üzere çok sayıda polisin de ilgiyle izlediği eğitim sonrası katılımcılara sertifikaları verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title