Haberler

Kastamonu: Kastamonu Valisi Kara'dan Eleştirilere Cevap

10 Aralık Kadın Mitingi Etkinliklerine Yönelik Eleştirilere Cevap Veren Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Vatanını Seven Herkesin Destek Vereceğini Bildirdi.

10 Aralık kadın mitingi etkinliklerine yönelik eleştirilere cevap veren Kastamonu Valisi Mustafa Kara, vatanını seven herkesin destek vereceğini bildirdi.

10 Aralık Kastamonu Kadın Mitingi programı içersinde yer alan konferansla ilgili Zaman Gazetesi'nde yer alan 'Vali emretti salon doldu' başlıklı haber üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Vali Mustafa Kara, halkın bu tür etkinliklere her zaman coşkuyla katıldığını söyledi. Kastamonulu kadınların 10 Aralık 1919 tarihinde ülkemizin işgaline karşı tepkilerini koymak için miting düzenlediklerine dikkat çeken Vali Kara, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"87 yıl önce yurdumuzun işgalini protesto etmek için Kız Öğretmen Okulu bahçesinde üç binden fazla Kastamonulu kadın bir araya gelmiş, işgali kınamışlar ve gerekirse cepheye koşup kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını haykırmışlardır. Bu ulvi davranış Türk Ulusu tarafından daima takdirle karşılanmıştır. Tarihteki bu önemli günün 87. yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yılda Kastamonu Valiliği'nin himayesinde kutlanmıştır. Kutlamalara Kastamonulular coşkuyla katılmışlardır. Bu tür tarihi, milli, manevi gün ve tüm bayram kutlama törenlerine değerli Kastamonulular coşku ve heyecanla katılmaktadır. Yine ilde 10 Aralık yıldönümlerinde düzenlenen panel, sempozyum ve konferanslara yoğun ilgi, katılım olmaktadır. Kastamonulular tarihleriyle, kahramanlıklarıyla her zaman şeref ve gurur duymuşlardır. Kentin tarihi misyonuna yakışanda budur. 10 Aralık buradaki kadınların şeref ve övünç günü olduğu kadar İstiklal Savaşımızın simgelerinden biridir. Türk öğretmeni de Kurtuluş Savaşı'nda canı pahasına mücadele etmiş, tarihten bugüne vatan için binlerce şehit vermiştir. Bu nedenle hiç şüphe yoktur ki, 10 Aralık'ta düzenlenen kadın mitinginin 87. yıldönümü programlarına davet edilen öğretmenlerimiz bu programa coşkuyla katılmışlardır. Vatanını seven, görev ve sorumluğunun bilincinde olan herkes bu tür programları takdirle karşılar ve destek verir. Kastamonu Valiliği olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tarihi, milli ve mahalli günlerimize, bayramlarımıza büyük önem verilecek, programların düzenlenmesi ve coşkuyla kutlanması hususunda Valiliğimize düşen görevler hassasiyetle yerine getirilecektir."

Açıklamasının ardından bir soru üzerine, konferansta kentin tarihteki yerinin anlatıldığını, hatta ülke kurtuluşunda ve ileriye gitmesinde Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde yetişen insanların önemli rol aldığının vurgulandığını belirten Vali Kara, son derece nezih bir konferansın gerçekleştiğini, üstelik salondaki çoğunluğun büyük bir bölümünü Kastamonuluların oluşturduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title