Haberler

Kastamonu: Jandarma Hayvan Hırsızlarına Geçit Vermeyecek

Kurban Bayramı'nın Yaklaşması Dolayısıyla Çevre İl ve İlçelerde Artan Hayvan Hırsızlıklarıyla İl Dışına ve İl İçine Menşei Şahadetnamesiz Hayvan Giriş Çıkışlarını Kontrol Altına Almak İsteyen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'na Bağlı Ekipler, Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileriyle Ortak Bir Çalışma Yapacak.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla çevre il ve ilçelerde artan hayvan hırsızlıklarıyla il dışına ve il içine menşei şahadetnamesiz hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına almak isteyen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle ortak bir çalışma yapacak.

Büyük ve küçük baş hayvan sevkıyatlarının hızlanması dolayısıyla kontrolleri sıklaştıracak olan güvenlik güçleri, şehre giriş noktaları olarak belirledikleri yedi ayrı bölgede, günün belirli saatlerinde uygulama yapacak. Ankara, İstanbul, İhsangazi, Daday, İnebolu, Tosya ve Taşköprü yollarından hayvan sevkıyatı yapılan tüm kamyonları kontrolden geçirecek olan jandarma ekipleri, menşei şahadetnamesi, veteriner raporu ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların giriş çıkışlarına izin vermeyecek. Sevkıyatta eksik evrakları bulunan hayvan satıcıları hakkında yasal işlem yapılacak. Jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü'nün müşterek yürüteceği uygulamalar Kurban Bayramı gününe kadar devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title