Haberler

Kastamonu Entegre tüm ürünlerine EPD belgesi aldı

Güncelleme:

Ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük üreticilerinden Kastamonu Entegre, tüm ürünlerine Çevresel Ürün Beyanları (EPD) belgesi almaya hak kazandı.

Ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük üreticilerinden Kastamonu Entegre, tüm ürünlerine Çevresel Ürün Beyanları (EPD) belgesi almaya hak kazandı.

Kastamonu Entegreden yapılan yazılı açıklamada, ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegrenin, Türkiye'de sektörün en fazla EPD belgesine sahip firması olduğu aktarıldı.

ISO standartlarına uygun biçimde hazırlanan ve uluslararası pazarda geçerliliği bulunan Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi metoduna bağlı kalarak bağımsız doğrulayıcılar tarafından onaylanan EPD belgesi almaya hak kazanan şirketin, sektöründe yeni bir başarıya imza attığı ifade edildi.

Açıklamada, Kastamonu Entegrenin üst yöneticisi Haluk Yıldız'ın ifadelerine yer verildi.

Bu belgelerin çevresel performans karşılaştırması yapmanın yanı sıra çevre yönetimi ve ürün performansının iyileştirilmesine büyük katkı sunduğunu belirten Yıldız, sürdürülebilirlik konusunda dünya genelinde oluşan farkındalık çerçevesinde yeşil satın alma ve ihale şartlarında bu belgelerin sıklıkla şart koşulduğunu vurguladı.

Ürün standartlarını çevresel etkileri ölçerek oluşturmanın Kastamonu Entegrenin yarım asırlık kalite anlayışının bir parçası olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şu ana kadar 200 ürünün hak kazandığı EPD belgesini tüm ürünlerimiz için almamız, ağaç bazlı panel sektöründe önemli bir adım oldu. Bağımsız doğrulayıcılar ürünlerimiz için onayladıkları bu belgelerle çevre performansımızı tescilledi. Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın etkisiyle EPD'lerin önemi daha da artacak. Sektöründe Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın 6'ncı büyük üreticisi konumundaki Kastamonu Entegre de bu süreci en iyi değerlendiren şirketlerden biri olacak."

Kastamonu Entegrenin MDF, melamin kaplı MDF, yonga levha, melamin kaplı yonga levha, parlak panel MDF, parlak panel yonga levha, boyalı panel MDF, boyalı panel yonga levha, kapı paneli, laminant tezgah, laminant parke ve süpürgelik olmak üzere tüm ürün grubunu EPD belgesiyle tescillediği bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kastamonu Entegre Kastamonu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title