Haberler

Kastamonu'dan Kısa Kısa

Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Hanönü Çok Programlı Lisesi Müdürü Serkan Demirkıran atandı.

Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Hanönü Çok Programlı Lisesi Müdürü Serkan Demirkıran atandı.

Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgi ve tecrübesini ilçenin eğitim seviyesini daha ileriye götürmek için harcayacağını belirterek, "Yabancısı olmadığım bir ilçede veli ve öğretmenlerimizle birlikte geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi aydınlık yarınlara hazırlamak istiyoruz" dedi.

-Tosya'da asfalt çalışması

Tosya ilçesinde, 3 köyde asfaltlama çalışması başlatıldı.

Çalışmaları inceleyen Kaymakam Mehmet Türköz, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Recep Keçeci'den bilgi aldı.

Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

İl Özel İdaresi tarafından, Gövrecik, Akseki ve Gökomuz köylerinde 19 kilometre yolun asfaltlanacağını vurgulayan Türköz, şunları söyledi:

"Kırsal kalkınmanın en önemli gerekliliği, yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacak temel fiziki altyapı hizmetlerinin sağlanmasıdır. Bu anlamda gösterilecek çaba ve bu alana ayrılacak mali kaynaklar, kentlerde ve kırsal alanlarda yaşanan bir çok sorunun çözümüne katkıda bulunacaktır. Kentlerde yaşayan nüfusun özellikle kırsal alanlardan kente göç sebebiyle hızla arttığı ülkemizde hem kırsal alanlardaki kalkınma ve gelişmişlik sorununun aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için kırsal kalkınma çok büyük önem taşımaktadır." - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title