Haberler

Kastamonu'daki Fetö/pdy Davası

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Dilaver D, Emrah K, Emrah Ö, Eniz G, Halil B, Hüseyin K, İsa A, İsa E, Mehmet A. ve Sedat K. ile tutuksuz sanık Muhittin U. ve avukatları katıldı.

Sanıklar Ersin S. ve Haşim Ü'nün ise firari olduğu belirtildi.

Dilaver D, savunmasında, mağdur edildiğini öne sürerek, "Örgütle bağım bulunmuyor. Gizli tanık beyanlarında beni tanımadığını söylüyor. Bu da benim bir ilgim olmadığını gösteriyor. Bizim burada olmamız, FETÖ örgütünün kirli bir oyunu diye düşünüyorum. ByLock kullanmadım. Nasıl bir program bilmiyorum." dedi.

Örgütün okullarında okumadığını, evlerinde de kalmadığını belirten Dilaver D, "Katalog evliliği yapmadım. Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi yapmak istedim. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum." ifadesini kullandı.

Eski Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörü Eniz G. ise mahrem imamlar listesinde isminin yer almasının böyle olduğu anlamına gelmeyeceğini ileri sürerek, örgütle hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti.

İsa A. da "mahrem imam" olduğu yönündeki iddiaları reddederek, "Böyle bir listeden bahsediliyor, bu listede benim de ismimin bulunduğu söyleniyor. Bu listeye haberim ve bilgim olmadan eklendiğimi düşünüyorum. Gerçek FETÖ'cüler kendilerini gizlemek için masum kişilerin isimlerini o listeye yazdı. ByLock da kullanmadım, beraatını talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürerek, beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu ByLock Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title