Haberler

Kastamonu'daki Cinayet Davası

Kastamonu'da oğlu ve torununu av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan 85 yaşındaki sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kastamonu'da oğlu ve torununu av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan 85 yaşındaki sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan yargılanan tutuklu sanık İsmail Çıldır ve avukatı ile müştekiler katıldı.

Sanık Çıldır, savunmasında hayatı boyunca çok çalıştığını ve herkese iyilik yaptığını söyledi.

Tarlalarını oğlu Kamil Çıldır'a verdiğini belirten Çıldır, "Bunları ben zengin ettim. Ben kendimi düşünmeyen biriymişim. İyiliği çok sevdiğim için bunları düşünemedim. Ben çalışamaz olunca 'Sen yatıyorsun, sana biz bakıyoruz.' dediler. Bana işkence yaptılar. Beni dövdüler, sövdüler. Gidecek hiçbir yerim kalmadı. Kafayı bozdum." diye konuştu.

Maktul Kamil Çıldır'ın eşi Beher Çıldır, "Olay günü eğer torunlarım yetişmeseydi beni de vuracaktı." dedi.

Saldırıda babası ve büyükbabasını kaybeden Adnan Çıldır ise sanık İsmail Çıldır'a çok iyi baktıklarını ancak kendisinin sürekli huzursuzluk çıkardığını öne sürdü.

Yaşanan olayın uzun yıllara dayandığını savunan Adnan Çıldır, şunları söyledi:

"İsmail Çıldır, cinayetten bir gün önce 'Evimden ne zaman gidiyorsunuz?' dedi. Babam da 'Bize 10-15 gün süre ver. Maddi imkanları sağlayıp gideceğim.' dedi. İsmail Çıldır, bu cevabı beklemiyordu. Çok geçimsiz biriydi. Daha sonra bize gelip, 'İyi düşünün, pişman olursunuz.' dedi. Kendisi bu olaydan bir gün sonra sabah saatlerinde ilk önce traktörün üzerinde olan babamı öldürdü. Daha sonra koşarak merdivenleri çıkıp kilitli olan odanın kapısını kırarak iki el büyükbabama ateş etti.

Biz elinden tüfeği zor aldık. Tüfeği alırken 'Hepinizi öldüreceğim.' dedi. Silahı aldıktan sonra belinde bulunan bıçağı almaya çalıştı. Güçlükle durdurabildik."

Sanığın cinayetten bir gün önce tüfeğine fişek almaya gittiğini iddia eden Adnan Çıldır, "Cinayette kullandığı silah, odasında asılı duruyordu. Bu cinayeti tasarlayarak işledi." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanığın sağlık kontrolünden geçirilmesi için duruşmayı 27 Haziran'a erteledi.

Olay

Merkeze bağlı Hatip köyünde 27 Haziran 2017'de İsmail Çıldır, birlikte yaşadığı torunu Mustafa Çıldır'a evin önünde traktöre binerken oğlu Kamil Çıldır'a da (60) evde tüfekle ateş açmış, baba ve oğlu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title