Haberler

Kastamonu'da Yemin Eden Acemi Erler Duygulandırdı

Kastamonu'da Görev Yapan Acemi Erler Cumhuriyet ve Vazife Uğruna Seve Seve Canını Vermeye Ant İçti. Asker Geçişi Sırasında Bir Mehmetçik Annesinin "Size Kurban Olurum. Canım Size Feda Olsun. Beni de Askere Alın" Diye Bağırarak Ağlaması Yürekleri Dağladı.

Kastamonu'da görev yapan acemi erler Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canını vermeye ant içti. Asker geçişi sırasında bir Mehmetçik annesinin "Size kurban olurum. Canım size feda olsun. Beni de askere alın" diye bağırarak ağlaması yürekleri dağladı.

Kastamonu Göl Köy Jandarma Eğitim Taburu'nda görev yapan 1987/ 4 tertip acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine Mehmetçiklerin aileleri, Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve askeri erkan katıldı. Törende acemi erler Cumhuriyet ve vazife uğruna canlarını seve seve vermek için namus ve şerefleri üzerine hep bir ağızdan ant içti. Sınır ötesi harekatın başladığı ve Kurban Bayramı'nın yaklaştığı

günlerde evlatlarının yemin törenine katılan aileler, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Yemin eden acemi erler adına konuşma yapan jandarma er Umut Cebeci, "Biz hürriyet ve istiklal timsali Mehmetçikleriz. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatıyız. 'Her şeyin üstünde olan Türk yurdu, ben sana nefsimi ve hayatımı adadım' diyenlerdeniz. Bu bilinçle ant içtik, şahit ol. Manevi huzurunda ant içtiğimiz şerefli bayrağım, andımız namusumuzdur. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Er Cebeci'nin ardından kürsüye gelen Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Türk milletinin tarihte bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna gerektiğinde şehitlik mertebesine ulaşmayı şereflerin en büyüğü ve en kutsalı olarak gördüğünü söyledi.

Albay Zeki Es, "Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türk devleti, bütünlüğüne ve bağımsızlığına kasteden her türlü düşmana karşı her zaman çevik, dimdik durmuştur. Askerlerimiz sayesinde de ebediyen duracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından acemi erler protokol önünden bando eşliğinde yürüyerek geçiş yaptı. Oğlu Mehmet Toprakçı'nın yemin töreni için Gaziantep'ten gelen Perihan Toprakçı askerlerin geçişi sırasında "Sizlere kurban olurum. Canım feda olsun yolunuza. Ben de asker olmak istiyorum. Evladım için kendimi feda edeceğim. Askerlerimizin hepsine canım feda" diye bağırarak ağladı.

Geçişi tamamlayan erler daha sonra alileriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Erler, aileleriyle buluşma anında göz yaşlarına hakim olamayarak ağladı.

(SÖ-BÖ-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title