Haberler

Kastamonu'da Tıp Fakültesi Sevinci

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Mustafa Gökhan Gülşen,

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Mustafa Gökhan Gülşen,

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi'nin kurulmasıyla ilgili teklifin Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini söyledi.

Gülşen, düzenlediği basın toplantısında, Kastamonu'nun beklediği hizmetleri başarmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, üniversite kadar önemli olan Tıp Fakültesi'nin de kendi hükümetleri zamanında kurulmasının önemli olduğunu söyledi. 25 Ağustos 2003'de Kastamonu Fen Edebiyat Fakültesi, 2006 yılında Kastamonu Su Ürünleri Fakültesi'nin kurulmasında AK Parti hükümetinin imzası olduğunu belirten Gülşen, "Bunların yanı sıra Kastamonu Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi'nin altında da imzamız var" dedi.

Tıp Fakültesi'nin Hacettepe çatısı altında kurulmasının Kastamonu için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Gülşen, ileriki yıllarda bu fakültenin Kastamonu Üniversitesi'ne bağlanacağını, bunun örneklerinin diğer illerde görüldüğünü ifade etti. Tıp Fakültesi'nin Kastamonu'ya sağlık kalitesinin yanı sıra sosyal ve ekonomik yönden de büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gülşen, "Tıp Fakültesi'nin Kastamonu'ya kazandırılmasında fikir ve siyasi planda önderliğini yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Murat Başesgioğlu'na, Hacettepe Üniversitesi Rektörü'ne ve emeği geçen diğer siyasiler ile Kastamonu sevdalılarına teşekkür ediyorum. Tıp Fakültesi konusuna Cumhurbaşkanı'nın sıcak baktığını ve onaylayacağını düşünüyorum. Çünkü ülkemizde doktor eksikliği olduğu ortadadır. Tabii ki hizmetlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki seçimlerde de partimizin tek başına iktidar olacağından ve Kastamonu'ya olan hizmetlerini sürdüreceğinden eminim. Tıp Fakültemiz, en geç 2 yıl sonra Kastamonu'da hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

(MK-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title