Haberler

KASTAMONU - Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın hasadına başlandı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın hasadına başlandı.

Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret alarak tescillenen Taşköprü sarımsağında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 22 bin dekarda hasat yapılıyor. Bu sezon yaklaşık 30 bin ton civarında rekolte elde edilmesi bekleniyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, AA muhabirine, Taşköprü sarımsağının kalitesinin diğer sarımsaklardan yüksek olduğunu söyledi.

Taşköprü sarımsağındaki selenyum ve kükürt oranının diğer sarımsak çeşitlerindekinden daha fazla olduğunu dile getiren Çatal, "Bu nedenle öbür sarımsakların raf ömrü 3 ayken bizimki bir yıldır. Sarımsağımıza değer katmak amacıyla Sarımsak Takip Sistemi adı altında sarımsaklarımıza karekod uygulamasına başladık. Türkiye'nin dörtte bir sarımsak ihtiyacını Taşköprü karşılamaktadır. Çiftçilerimize güveniyoruz. Yüzde 50'sini karşılamaya da Taşköprülüler olarak adayız." dedi.

Sarımsak üreticisi Hasan Yılmaz da 45 yıldır sarımsak yetiştirdiğini belirterek, "Sarımsakları traktör yardımıyla çıkarıyoruz. İşçiler tarafından toplanıyor. İşçiliği çok zor. Hasadımız iyi, memnunuz, inşallah satışlarımız da iyi olur." diye konuştu.

Müzeyyen Özsoy da "Sarımsak inşallah iyi para eder, yüzümüzü güldürür, emeğimiz boşa gitmez." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Kastamonu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title