Haberler

Kastamonu'da Orman Yangını

Kastamonu'nun Doğanyurt İlçesinde Öğle Saatlerinde Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınamadı.

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınamadı.

Edinilen bilgiye göre, Doğanyurt ilçe sınırları içersindeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında çıkan orman yangını, orman teşkilatının birimlerinde korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Doğanyurt Şefliği bölgesinde, henüz çıkış nedeni belirlenemeyen orman yangını akşam saatlerine doğru kontrol altına alınamadı.

Halen orman yangınının devam ettiği Doğanyurt'ta akşam itibariyle altı hektarlık ormanlık alanın yandığı öğrenilirken, aynı saatlerde Karabük ve Boyabat'ta çıkan orman yangınları nedeniyle söndürme ekiplerine sıkıntılı anlar yaşadılar.

Doğanyurt'taki orman yangının sarp bir bölgede olması yangına müdahaleyi zorlaştırıyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye yangın ekipleri ile iki dozer gönderirken, Ankara'dan istenen söndürme helikopterin ise Bilecik'de çıkan bir yangına müdahale etmek için gitmesi nedeniyle Doğanyurt'a gönderilemedi.

Öte yandan, Araç ilçesinin Samatlar (İğdir) bölgesinde de küçük çaplı bir yangın çıktığı, ancak kısa bir süre sonra kontrol altına alındığı öğrenildi.

(MK-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title