Haberler

Kastamonu'da Eğitime Oyun Terapisi Desteği

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, eğitim ve sağlık alanlarında çocuk davranışlarını şekillendirme amacıyla kullanılan “Oyun Terapisi” Kastamonu’da eğitime kazandırılıyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, eğitim ve sağlık alanlarında çocuk davranışlarını şekillendirme amacıyla kullanılan "Oyun Terapisi" Kastamonu'da eğitime kazandırılıyor.

Devrekani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim projesi ile Kastamonu'da görev yapan rehberlik, özel eğitim, sınıf öğretmenlerine ve psikologlara çocuklara yönelik eğitimde kullanılmak üzere "Oyun Terapisi Eğitimi" verildi. KUZKA Teknik Destek Programı kapsamında uygulanan eğitim ile okullarda görev yapan rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri başta olmak üzere psikolojik danışmanlar ve psikologlardan oluşan 30 katılımcıya yönelik özel bir eğitim düzenlendi. Gelişmiş ülkeler tarafından çocuk davranışlarını şekillendirme amaçlı kullanılan yöntemin eğitime ne şekilde katkı sağladığını gösteren örnekler katılımcılar ile paylaşıldı.

Eğitimci Prof. Dr. Sefa Bulut tarafından verilen eğitimde, çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayan yöntemin, çocuklarda dil yeteneğinin gelişmesi, kendini ifade edebilme, düşüncelerini dışa vurabilme, öğrenme, keşfetme, hayal etme ve yaratıcılığı ortaya çıkaran görsel ve akademik bilgiler paylaşılıyor.

Teknik Destek Programı kapsamında KUZKA desteği ile düzenlenen eğitimle, oyun terapisinin koruyucu-önleyici ve iyileştirici etkisiyle çocukların kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, okul hayatında başarılı olmaları, topluma faydalı bireyle olarak yetişmeleri, sağlıklı karakter kazanımı ve özel yetenekli çocukları toplumda kendi kendilerine yaşama yeteneklerini elde etmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda "Oyun Terapisi Eğitimi"ne katılan ve başarılı olan 30 rehberlik, özel eğitim, sınıf öğretmeni ve psikologa sertifika verilecek. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Devrekani Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title