Haberler

Kastamonu'da "Edebiyat Kampı" Başladı

Kastamonu'da "Edebiyat Kampı" başladı

Edebiyat Kampı'nın ilk dersini Rasim Özdenören verdi

KASTAMONU - Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Tematik Kış Kampları çerçevesinde Kastamonu'da düzenlediği "Edebiyat Kampı"nın ilk dersini Yazar Rasim Özdenören verdi.

Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Tematik Kış Kampları çerçevesinde Kastamonu'da düzenlediği "Edebiyat Kampı", 15-19 Ocak tarihleri arasında Kastamonu KYK Yurdu Fahrettin Paşa Konferans Salonu'nda yapılacak. Edebiyat Kampı'na Adıyaman, Afyon, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya gibi Türkiye'nin dört bir tarafından 150 öğrenci katılıyor. Edebiyat Kampı'nın açılış dersini ise Yazar Rasim Özdenören verdi. Yazar Özdenören, ayrıca öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.

Edebiyat Kampı'nın açılışında konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, KYK'nın 15 yıldır ortaya koyduğu performansın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bizim öğrencilik yıllarımızda ve daha önceki dönemlerde şimdiki imkanlar yoktu. KYK sayı, nicelik ve nitelik olarak çok büyük gelişmeler kaydetti. Bu yeterli değil. Yeterli olmadığı için sosyal, sportif ve kültürel noktada KYK'daki öğrencilerimizin gelişime katkıda bulunmak için faaliyetler yapılıyor" dedi.

"Kasaba Camisini herkesin görmesini tavsiye ediyoruz"

Kastamonu Belediyesi olarak kendilerinin de Kastamonu'da sosyal, kültürel alanlarda değişik faaliyetlerde bulunduklarını belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, "2018 yılında Kastamonu, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilandı. Bu bizim en önemli çalışmamızdır. Kastamonu, bu unvanı alabilmek için yaklaşık 22 İl ile yarıştı. Ama tarihi, kültürü ve geçmişiyle layık olan İl Kastamonu oldu ve bu ödül bize verildi. Kastamonu, Osmanlı'ya başkentlik yapmış 16 eyaletten birisidir. Çok geniş tarihe ve çok geniş kültüre sahibiz. Kastamonu, kadim şehir olma özelliğini koruyor bir yerdir. Tarihi eserlerini hala muhafaza edebilmiş ender illerimizdendir. Kasaba Camisi, yüzyıllarca önce hiç çivi kullanılmadan yapılmış ve günümüze kadar gelmiş değerli bir tarihi eserimizdir. Dünyada bu gibi sanat eserleri çok ilgi görüyor. Kastamonu'da da Kasaba Camisini görmeyi herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un bu ayın 24'ünde Kastamonu'yu ziyaret edeceğini ve 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ile ilgili ilk lansman toplantısını yapacağını açıklayan Başkan Babaş, "Bu toplantı ile etkinliklerimize başlamış olacağız. Bu işi iyi değerlendirip şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Edebiyat Kampı için 7 İlden 150 öğrenci şehrimize geldi"

Kastamonu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Reşat Asrak da, KYK Genel Müdürlüğü tarafından Tematik Kış Kamplarının 3 yıldır devam ettiğini belirterek, "Adıyaman, Afyon, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya'dan 150 öğrencimiz Edebiyat Kampı için Kastamonu'ya geldi" ifadelerini kullandı.

KYK'nın 2015 yılında kurulduğunu ve bu tarihte kapasitesinin 2 bin 746 olduğunu söyleyen Asrak, şöyle konuştu: "2 yıl gibi kısa bir sürede kapasitemizi 5 bin 896'ya yükseldik. Yatak kapasitemizin tamamı yatak bazalıdır. Ranzalı odamız yoktur. Yurdumuzun tamamı şuanda doludur. İnşallah bir yıl gibi kısa sürede 10 bin kapasiteye ulaşacağız. İlçelerimizde de birçok yatırımlarımız başladı ve çalışmaları devam ediyor"

7 farklı İlden Kastamonu'ya gelen 150 öğrenci, 5 gün boyunca Kastamonu'da farklı yazarları dinleyerek, şehrin tarihi ve kültürel mekanları da gezme imkanı bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rasim Özdenören Yurtlar Kurumu Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title