Haberler

Kastamonu'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Kastamonu'da, şehit er Ayhan Kurtçu ve şehit Onbaşı Fatih Şalgam'ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Kastamonu'da, şehit er Ayhan Kurtçu ve şehit Onbaşı Fatih Şalgam'ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Afyon'da 2012 yılında mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Kurtçu ve Şalgam'ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdimi için Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Vali Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, bu coğrafyadaki varlıklarını vatan uğruna canlarını feda eden şehitler ile gazilerin kahramanlıkları sayesinde sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'nin, bütün dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafyada bulunduğunu vurgulayan Karadeniz, "Bizler bu ortamda hem ayakta kalmak hem de çevremizdeki ülkelere ışık tutmak için mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin birçok saldırıya maruz kaldığına dikkati çeken Karadeniz, şunları kaydetti:

"1960'lardan sonra ülkemizi terörle yıpratma amacıyla saldırılar başladı. 80'lerden sonra kartlar daha açık oynanmaya başlandı. PKK'ya açıkça yapılan desteğe rağmen bir karış toprağımızı kimseye vermedik. Bunu, şehitlerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başardık. Onların seve seve canlarını vatan uğruna feda etmeleri, gazilerimizin kahramanlıkları ile başardık. 100 yıl öncesinde Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yeni bir oyunla karşımızdalar. Tabii ki gönlümüzden geçen şehit ve gazinin olmamasıdır ama şunu da biliyoruz ki bu güzel coğrafyada var olacaksak, bu mücadeleyi sürdüreceksek şehitlerimiz olacaktır."

Konuşmanın ardından Vali Karadeniz, şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti.

Törene AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı ile davetliler katıldı.

Öte yandan şehit Uzman Çavuş Ömer Şenel'in babası Cemal Şenel'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, törene katılamayacak olması nedeniyle 2 hafta önce Kastamonu Valiliğinde verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title