Haberler

Kastamonu'da 6 Kişi Kanyonda Kayboldu

İstanbul'dan Kastamonu'ya bayram tatili için gelen 6 kişilik grup girdikleri kanyonda mahsur kaldı.

İstanbul'dan Kastamonu'ya bayram tatili için gelen 6 kişilik grup girdikleri kanyonda mahsur kaldı. Kanyon içerisinde bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Kastamonu'ya bayram tatili için gelen 6 kişilik grup Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonunda kayboldu. 3 erkek ve 3 bayandan oluşan grup, kimseye haber vermeden bugün öğle saatlerinde Pınarbaşı ilçesinden Valla Kanyonuna giriş yaptı. Kanyondu bir müddet yolculuk yapan grup, havaların kötü gitmesi üzerine kanyonu içersinde mahsur kaldı. Yoğun yağışa maruz kalan gurup yanında getirdikleri aletlerin yardımıyla 112 Acil Yardım ekiplerine ulaştı. Kendilerine gelen ihbarı jandarmaya da bildiren sağlık ekipleri aynı zamanda İl Afet ve Acil Yardım ekipleriyle birlikte arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yerlerini tam olarak bildiremeyen guruba uzun uğraşlar sonunda ulaşan arama kurtarma ekipleri, grubun yerini tespit etti. Hem jandarma arama kurtarma ekiplerinin hem de İl Afet ve Acil Yardım ekiplerinin ulaşamadığı grup için Ankara'dan yardım istendi. Tam donanımlı helikopterle gelen arama kurtarma ekipleri, kanyona iniş yapamadı. Helikopterle kurtarılamayan grup için başka yöntemler denenmeye başlandı. Zorlu parkurlarla dolu olan Valla Kanyonunda yağmurlu havanında etkisiyle şartlar son derece zorlaşırken, arama kurtarma çalışmaları ise hala devam ediyor. Ayrıca kanyon içerisinde henüz ismi öğrenilemeyen bir erkeğin hayatını kaybettiği öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title