Haberler

Kastamonu'da '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' Nedeniyle Panel Düzenlendi

Tarımın Türkiye'de Hiçbir Zaman Önemini Kaybetmeyeceğini Belirten Kastamonu İl Tarım Müdürü İhsan Emiroğlu, Çiftçilerin Devlet Tarafından Verilen Teşviklerden Yararlanması Gerektiğini Söyledi.

Tarımın Türkiye'de hiçbir zaman önemini kaybetmeyeceğini belirten Kastamonu İl Tarım Müdürü İhsan Emiroğlu, çiftçilerin devlet tarafından verilen teşviklerden yararlanması gerektiğini söyledi.

'14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' nedeniyle Kastamonu Şerife Bacı Öğretmen Evi'nde 'Kastamonu'da Büyükbaş Hayvancılıkta Karlılık ve Örgütlenme' konulu panel düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi (AÜ) Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Polatsü, sığır beslemede görülen hatalar hakkında bilgi verirken aynı bölümde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Numan Akman ise Türkiye'de sığır yetiştiriciliğinde karlılık ve örgütlenme hakkında katılımcıları aydınlattı.

Kastamonu Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş ve çiftçilerin katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdrürü İhsan Emiroğlu, çiftçilik mesleğinin ilk insanla başladığını ve dünyanın sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ve kuraklığın etkisini devam ettirdiğine değinen İl Tarım Müdürü Emiroğlu, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada gıda krizinden söz edildiğini söyledi.

Çiftçilerin her zaman üretmeye ve üretimi çeşitlendirmeye mecbur olduğunun altını çizen Emiroğlu, "Gıda sektörüne ham madde sağlayan tarım, ülkemizde hiçbir zaman önemini kaybetmeyecektir. Bütün ekonomik sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe de kaliteli yapılacak üretim mutlaka değer bulacaktır. Kastamonu çiftçileri olarak hem hayvansal üretimde hem de bitkisel üretimde kaliteyi artırmak zorundayız. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çiftçiler desteklenmektedir. Bu nedenle devlet tarafından verilen teşviklerden yasal zemin içerisinde mutlaka yararlanmalıyız" dedi.

Panelin başkanlığını yapan KÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçebay ise tarım politikalarında yapılan yanlışlıklar nedeniyle çiftçilerin zarara uğradığını ve bu yüzden yüzlerinin gülmediğini söyledi. Türkiye'nin çoğu ürünü ithal eder hale geldiğini belirten Prof. Dr. Bahri Gökçebay, "Şeker pancarına kota konuldu. Gübre ve mazot fiyatlarında artış oldu. Bunlar çiftçilerimizin tarımını geri götürmektedir. İnsanlar tarım alanlarını bırakmak zorunda kaldı. Çünkü yapacakları bir şey kalmadı" diye konuştu.

(SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title