Haberler

Kastamonu Belediyesi'nden Fetih Şöleni'ne Davet

Kastamonu Belediyesi ile TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı) Kastamonu Şubesi'nin ortak bir organizasyonu ile her yıl düzenlenen Fetih Şöleni'nin 24'üncüsü düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Kastamonu Belediyesi ile TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı) Kastamonu Şubesi'nin ortak bir organizasyonu ile her yıl düzenlenen Fetih Şöleni'nin 24'üncüsü düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Fatih Sultan Mehmet Han ve annesi Hatice Halime Sultan'ı anmak amacıyla gerçekleştirilen Fetih Şöleni etkinlikleri, Fatih Sultan Mehmet Han'ın dayısı tarafından yaptırılıp kendi adını taşıyan İsmailbey Camisi'nde kılınacak olan Cuma namazı sonrası camii önünde yapılacak olan tatlı ikramıyla başlayacak. Cumartesi günü ise Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saat 11.00, 14.00 ve 16.00'da olmak üzere 3 seans halinde İzmir Efsane Sahnesi tarafından "Fatih Sultan Mehmet Han" adlı tiyatro oyununun gösterimleri yapılacak. Aynı gün akşam 20.30'da ise belediye hizmet binası önünde kurulacak olan sahnede Fetih Şöleni programı gerçekleştirilecek. Program kapsamında ünlü sanatçı Ahmet Şafak ile Ozan Arif Atılgan tarafından halka konser verilecek.

Kastamonu Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir cihan padişahı olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın annesinin Kastamonulu olduğu hatırlatılarak bu sebeple Fatih ve annesinin Kastamonulular için ayrı ve özel bir yeri olduğu vurgulandı. Açıklamada İstanbul'u fethederek hem yüce peygamberimizin Hadis-i Şerifinde belirttiği övgüye mazhar olan, hem de yaptığı bu büyük fetihle dünya tarihine yön veren Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve bu değerli hakanı dünyaya getiren annesi Hatice Halime Sultan'ı anmak üzere düzenlenen etkinliklerin son derece anlamlı olduğu ifade edildi. Fetih Şöleni adı altında düzenlenen etkinliklerin, gençler ve çocuklarımıza tarihimizi ve tarihi şahsiyetleri tanıtmak ve sevdirmek amacını da taşıdığı belirtilen açıklamada, tüm Kastamonu halkının etkinliklere davetli olduğu bildirildi.

(Vİ-

23.05.2013 18: 11: 03

TSI

NNNN - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Kastamonu Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title