Haberler

Kastamonu At Yarışları Nefes Kesti

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi Şapka ve Kıyafet Devriminin 85'inci Yıldönümü Kutlamaları Kapsamında Bu Yıl 21'incisi Düzenlenen Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları Uzunyazı Mevkii'nde Gerçekleşti.

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi şapka ve kıyafet devriminin 85'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları Uzunyazı Mevkii'nde gerçekleşti.

Renkli görüntüler altında gerçekleşen ve büyük bir mücadeleye sahne olan yarışları çok sayıda kişi ilgiyle izledi. Minik Tay, Büyük Tay, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş altı, Baş, Arap Safkan Dört Nal ve İngiliz Safkan Dört Nal branşlarında onlarca at birinci gelebilmek için mücadele etti. Vali Mustafa Kara başta olmak üzere, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay ile Emniyet Müdürü Sami Uslu ve çok sayıda katılımcının izlediği yarışlarda Minik Tay Koşusu ödülü Devrekani'den Ekrem Altınay'a, Büyük Tay Koşusu ödülü Ankara'dan Murat Kölemoğlu'na, Deste Koşu'su ödülü Çarşamba'dan Ekrem Demir'e, Küçük Orta Koşu'su ödülü Ankara'dan Yalçın Gürsoy'a, Büyük Orta Koşusu ödülü Ordu'dan Hasan Tonyalı'ya, Başaltı Koşusu ödülü Ankara'dan Şafak Gürsoy'a, Baş Koşusu ödülü Çarşamba'dan Ekrem Demir'e, Arap Safkan Dörtnal Koşusu ödülü Sapanca'dan Cemil Taner'e, İngiliz Safkan Dörtnal B Grubu Koşusu ödülü Taşköprü'den Mustafa Dikel'e, İngiliz Safkan Dörtnal A Grubu Koşusu ödülü ise Ordu'dan Bahtiyar Yanık'a gitti. Yarışlar sonunda dereceye giren at sahiplerine ve jokeylere ödüllerini yarışları izleyen protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışlar sonunda toplam 25 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title