Haberler

Kaski, Kırgızistan'a Model Olacak

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (Kaski) Çalışmalarını İncelemek Üzere Kırgız Cumhuriyeti'nden 3 Kişilik Heyet Kayseri'ye Geldi.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (KASKİ) çalışmalarını incelemek üzere Kırgız Cumhuriyeti'nden 3 kişilik heyet Kayseri'ye geldi.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ender Batukan, Kırgız Cumhuriyeti'nden eğitim için KASKİ'ye gelen 3 kişilik heyetin çalışmalarına başladığını söyledi. Mr. Jalalbek Baltagulo, Mr. Vladimir Vysotshih ve Aris Genel Müdürü (Kırgızistan Su İşleri Genel Müdürü) Miss Elmira Ibrahimova'dan oluşan heyetin 18 Mayıs'ta Kayseri'den ayrılacağını belirten KASKİ Genel Müdürü Batukan, "Kırgız heyeti geçtiğimiz aylarda bizden eğitim talebinde bulundu. Bizler de kendilerine kurumumuzun idari, mali ve

teknik yapısı hakkında eğitim vereceğiz. Ayrıca bir protokol imzalayarak eğitim konusunda danışmanlık yapacağız" diye konuştu.

Eğitim sonucunda KASKİ'yi model alarak kendi sistemlerine uyarlayacaklarını açıklayan Mr. Jalalbek Baltagulo, "Yaptığımız araştırma sonucunda KASKİ'nin içme suyu yönetimindeki başarısı bizi çok etkiledi. Bu konuda dünyada örnek alınacak bir kurum olarak KASKİ'yi gördük ve eğitim talebinde bulunduk. Bu talebimizi olumlu karşıladıkları için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mr. Baltagulo, KASKİ'yi umduklarından daha da gelişmiş bulduklarını sözlerine ekledi.

(MÇ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title