Haberler

Kasımpaşa - Beşiktaş Maçının Ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0'dan sonra oyunu kontrol edememelerinin kendilerine pahalıya mal olduğunu söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0'dan sonra oyunu kontrol edememelerinin kendilerine pahalıya mal olduğunu söyledi.

Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, "Milli maç sonrası oynayacağımız 8 maçın ilkini bugün yaptık. Maça başladığımızda düşüncemiz kazanmaktı. Rakibin direnci üst seviyedeydi. İlk yarı itibariyle pozisyonu az olan maç iken, 1-0 öne geçtik. Erken yediğimiz gol bizi olumsuz etkiledi. İkinci yarıda orta sahada teknik olmayı düşündük, ama maalesef erken gol yedik. 60'tan sonra atak olarak iyiydik ama rakibe de pozisyon verdik, gol de bulabilirdik. Skor, düşündüğümüzün dışında gelişti. Rakibe cevap vermeye çalıştık ama 1-0'dan sonra oyunu kontrol edememek de bize pahalıya mal oldu. Rakibin bizi kontrol etmesi sonucunda az pozisyon bulduk. Gol sonrası kontrol bize geçti ama yediğimiz golden sonra oyundan koptuk. İlk ve sonraki golü erken yememiz sıkıntı oldu. Rakibin direnci arttı ve bizi zorladı. Oyuncularımın tamamen oyundan koptuğunu düşünmüyorum. Milli takımda olan oyuncularla hafta içerisinde birlikte olamadık, belki bu bizi etkiledi ama sahaya çıktığımızda da bir olumsuzluk görmedik. Üretkenlik düşündüğümüzün altındaydı. Golleri bulabilseydik tepki olurdu, rakip de oyunumuzu bozmakta başarılı oldu" dedi.

Lig yarışının devam ettiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kazansak da kaybetsek de bu yarış devam edecekti. Bugüne kadar verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Bunun telafisini diğer maçları kazanarak yapacağız. Bu yenilgi, takımım için iyi bir hava olmadı. Daha çok çalışarak bunu aşacağız. Bu kulüp, bu takım taraftarıyla beraber değerdir. Dolayısıyla sonuçlar ne olursa olsun ondan vazgeçmek doğru değil. Oyuncu olarak da, hoca olarak da, çalışanlar olarak da verdiğimiz emeklerin karşılığını alamamak da üzüntü verici. Onları üzmek de üzüntü verici. Kaybedilen maçın şikayetini yaşamak yerine daha çok çalışıp taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Duygusal bir yıkılmayla teslim olan bir takım olmamalıyız. Bugün kazanacağımız maçı kaybettik. Bunun tek telafisi önümüzdeki maçı kazanarak yolumuza devam etmeliyiz. Maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Rakibin kaybettiği maçın ardından morale etkisi olabilir. Duygularımız asla aklımızın önüne geçmeyecek. Sadece işimizi yapıp maçlarımızı kazanacağız. Düşündüğümüzü daha iyi yapmalıydık. Şimdi Bursa maçında bunu yapmalıyız. Rakibe takılırsak işimizi yapamayız. Şampiyonluk adayıyız tabii ki. Şu anda bulunduğumuz yer itibariyle yerimiz kötü değil. Daha iyi olmalıyız, zaten biz şampiyonluk yarışında sezon başlamadan da iddialıydık" diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında oyundan alınan Kerim ile ilgili bir soru üzerine Güneş, "Kerim dinamikti, ama kenarlardan Olcay ve Kerim ile maç içerisinde düşündüklerimizi yapamadık. Orta sahada teknik oyunculardan pas yaparak ileriye gitmek istedik, bu sebeple de Tolgay'ı oyuna aldık. Aslında ilk aklımda oyuna girmesi yönünde Cenk idi, ama bunu değiştirdik. Herhangi bir futbolcu yok veya sakat diye olmayan bir oyuncunun eksikliğini kaybetmemize bağlamam. Her oyuncu bizim için önemli. Rhodolfo da, Gökhan da önemli ama burada olmayan oyuncu üzerinden yorum yapmak doğru değil" ifadesini kullandı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Uzun süredir kötü gidişimiz vardı. En büyük etkenlerden biri çok sakat ve cezalı oyuncun olmasıydı. Transfer ettiğimiz oyunculardan yararlanamamamız etken oldu. İlk defa yüzde 99'u hazırdı. Çok iyi mücadele ettik, pozisyonlar bulduk. Galibiyetin getirdiği avantajı iyi kullandık. Bizim için kritik bir maçtı. Beşiktaş maçı değil, başka mücadele olsa yine kritik olacaktı. Beşiktaş mükemmel bir takım, yenilmesi çok zor" dedi.

Kendisinin Beşiktaşlılığı ile ilgili haberlere değinen Çalımbay, "Bir sürü konuşma oldu. Ben Beşiktaşlıyım, futbola orada başladım, yıllarca kaptanlığını yaptım. Benim için o camia farklı. Benim bir işim var. Nerede çalışırsam çalışayım sorumluluğum var. En iyi şekilde yapmaya çalışırım. Beşiktaş altyapısında da spor ahlakı nasıl olmalı, ders olarak aldık" ifadesini kullandı.

"Gönlüm Beşiktaş'tan yana" yönündeki ifadeyi hiçbir yerde kullanmadığını da belirten Rıza Çalımbay, "Nerede çalışırsam çalışayım Beşiktaşlılığımı gizlemedim. Her zaman Beşiktaşlıyım. Nerede çalışırsam oranın menfaatini düşünürüm. Beşiktaş'ta bana bu öğretildi. Beşiktaş'ın son ve şampiyonluk maçı olsaydı da aynı şekilde oynardık. Fenerbahçe'nin, Aykut Kocaman'ın başında bulunduğu Torku Konyaspor'la maçı var. Şimdi Beşiktaşlılar öyle düşünecek. Aykut hocayı da yakından tanırım. Türkiye liginde çalışan Beşiktaşlı arkadaşlar, hiçbirimiz böyle düşünmeyiz. Aykut hocaya ve diğer arkadaşlara kefilim. Ligde şampiyonluk yarışı da bitmedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kritik maçları olacak. Lig henüz tamamlanmadı" şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı taraftarların kendisine tepki göstermesiyle ilgili bir soruya da Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ın tarihte formasını en çok giyen oyuncusuyum. Oyuncularıma, oynamayın diyemem. Başka düşüncemiz yok" yanıtını verdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Çalımbay Şenol Güneş Kasımpaşa Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title