Haberler

Kaşıkçı Soruşturması Kapsamında Suudi Başkonsolosu'nun Evinde Yapılacak Olan Arama İptal Edildi

Güncelleme:

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun evinde yapılması planlanan arama iptal edildi. İddiaya göre Türk yetkililer, başkonsolosluk konutunda arama yapmak için Suudilerden izin alamadı.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın içerisine girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin alındı. Burada yapılan aramanın ardından, başkonsolosluk konutunda da arama ve inceleme yapılması planlanıyordu. İddiaya göre Türk yetkililer, başkonsolosluk konutunda arama yapmak için izin alamadı. Bu nedenle, arama için yapılan çalışmalar sona erdi.

Kaşıkçı Soruşturmasında Başkonsolosun Evi Bugün Aranmayacak

SUUDİLER KONUTUN ARANMASINA İZİN VERMEDİ

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, yoğun cinayet şüphesi nedeniyle gerçekleştirilen aramalar Başkonsolosluk binasının ardından Başkonsolosun kaldığı konutta da devam edecekti. Ancak Suudi yetkililerle yaşanan anlaşmazlık sonucu aramalar ertelendi. Türk polisi, arama öncesi konut etrafında yoğun güvenlik önlemleri almıştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin araçları ve polis ekipleri konutun bulunduğu yere ulaşarak Suudi yetkilileri beklemeye başladı. Ancak Suudi yetkililer konsoloslukta yapılan aramanın bir benzerinin konutta yapılmasına izin vermediği iddia edildi.

Kaşıkçı Soruşturmasında Başkonsolosun Evi Bugün Aranmayacak

MOR IŞIK İÇİN ZİFİRİ KARANLIK OLMASI GEREKİYOR

Polis aramaların geç saatlere kalmasına sebep olarak kan izi aramada kullanılan mor ışık (luminol) denilen kimyasalla arama yapılacak olmasını gösterdi. Bu arama için etrafın zifiri karanlık olması gerektiği ifade edildi.

Kaşıkçı Soruşturmasında Başkonsolosun Evi Bugün Aranmayacak

DÜNKÜ ARAMADA DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Kaşıkçı'nın içerisine girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin alındığı öğrenildi.

Kaşıkçı'nın, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için girdikten sonra kaybolduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda dün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı 9 saatlik bir çalışma yürütüldü.

Kaşıkçı Soruşturmasında Başkonsolosun Evi Bugün Aranmayacak

İncelemeler sırasında, "Luminol" diye adlandırılan yöntemle özel bir ışık tutulduktan sonra kullanılan kimyasal madde yardımıyla bina içerisinde çok sayıda DNA hücre örneğinin toplandığı belirtildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin konsoloslukta ve konsolosluğun bağlandığı kanalizasyonda da geçtiğimiz günlerde ve dün akşam yapılan aramalarda da numuneler aldığı kaydedildi.

SU KUYUSU DETAYI

Elde edilen delillerin, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı incelemelerinin yapılması için Halkalı'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Kapalı garaj ve geçmişte konsolosluk konutunun kullandığı su kuyusunun da titizlikle araştırılacağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title