Haberler

Kaşıkçı'nın Cesedi, Konsolosluktan Halıya Sarılıp Çıkartılmış

Güncelleme:

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Suudi yetkili, konsoloslukta cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü ve cesedinin dışarıya nasıl çıkartıldığı bütün detaylarıyla anlattı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde suçu müzakere ekibine yıkan Suudi yetkili, cinayet anına ilişkin detayları da paylaştı. Reuters'a konuşan Suudi yetkili, "Kaşıkçı'yı engellemek için boğazını sıkıp ağzını kapattılar. Ve kaşıkçı bu sırada öldü. Olayın üstünü örtmek isteyen ekip Kaşıkçı'yı bir halıya sardı ve konsolosluk aracı ile dışarı çıkardı... Cesedi yok etmesi için 'yerel bir işbirlikçiye' teslim ettiler" ifadelerini kullandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Suudi yetkilinin açıklamaları;

Konsolosun odasına götürülen Kaşıkçı, "Suudi Arabistan'a dönmeyeceğini, dışarıda kendisini bir kişinin beklediğini ve 1 saat içinde çıkmazsa Türk yetkililerle iletişime geçeceğini" söyledi.

"BOĞAZINI SIKIP AĞZINI KAPATTILAR"

"Beni kaçıracak mısınız" diye soran Kaşıkçı, "evet ilaç verip seni kaçıracağız" yanıtını alınca bağırmaya başladı. Bunun üzerine Suudi ekip panikledi. Kaşıkçı'yı engellemek için boğazını sıkıp ağzını kapattılar. Ve kaşıkçı bu sırada öldü. Olayın üstünü örtmek isteyen ekip Kaşıkçı'yı bir halıya sardı ve konsolosluk aracı ile dışarı çıkardı. Cesedi yok etmesi için "yerel bir işbirlikçiye" teslim ettiler.

"ADLİ TIP UZMANI KALINTILARI TEMİZLEDİ"

Ekipteki adli tıp uzmanı kalıntıları temizledi. Ekipteki bir diğer kişi ise, Kaşıkçı'nın konsolosluğu terk ettiği görüntüsünü vermek için Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyip, gözlüklerini takıp konsolosluktan çıktı.

"YANLIŞ RAPOR YAZDILAR"

Kaşıkçı'nın akıllı saatini çıkarken konsolosluğun arka kapısında bırakan bu kişi, Sultanahmet tarafına gidip kıyafet ve gözlüğü de orada attı. 15 kişilik Suudi ekip, olay açığa çıkmadan bir an önce Türkiye'yi terk edebilmek için yanlış rapor yazdı. "Kaşıkçı'yı bir kez uyarıp serbest bıraktık" dediler.

İŞBİRLİKÇİ İSTANBUL'DA İKAMET EDİYOR

Reuters'a konuşan Suudi yetkili, Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin İstanbul'da ikamet ettiğini söyledi. Ama hangi milletten olduğunu paylaşmadı. Yetkili, 15 kişilik Suudi ekibin, 3 yerel şüpheli ile birlikte Suudi Arabistan'da gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title