Haberler

Kaş - ?Yeni Kaşlılar? Türkçe Öğreniyor

'Biz Türkçe Öğreniyoruz, Türkiye'yi Çok Seviyoruz'

'' BİZ TÜRKÇE ÖĞRENİYORUZ, TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ''

KAŞ ve çevresine yerleşmiş yabancıların Türkçe öğrenmesine katkıda bulunmak amacıyla Kaş Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede, 'dil' ve 'halk oyunları' kursları açıldı.

Halk arasında 'Yeni Kaşlılar' olarak da adlandırılan ve çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğu yabancılar için Türkçe konuşabilme ve okuma yazma öğrenmeleri amacıyla bu yıl için değişik düzeylerde 5 kurs başlatıldı.

Haftada bir gün verilen kurslara şu ana kadar 85 kişi kayıt yaptırdı. Yabancılara yönelik halk oyunları için başlatılan kurslara ise tamamı kadın 15 kişi katıldı. Kurslar hakkında bilgi veren Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş ve çevresinde yerleşik 2 bin dolayında yabancı kökenli bulunduğunu belirterek, onların dil öğrenme konusundaki ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için düzenli bir şekilde kurslar açmaya çaba gösterdiklerini söyledi. Öztürk, açılan kurslarla yabancıların Türkçeyi öğrenmesi yanında kültürler arası bir diyalog oluşturmayı amaçladıklarını söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title