Haberler

Karzai, Taliban'ın Hükümetle Temas Kurmaya Çalıştığını Söyledi

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afgan Hükümetiyle Temas Kurmak İsteyen Taliban Militanlarının Sayısının Her Geçen Gün Arttığını Söyledi. Karzai, Bunlar Arasında Militan Liderlerinin de Olduğunu İfade Etti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afgan hükümetiyle temas kurmak isteyen Taliban militanlarının sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Karzai, bunlar arasında militan liderlerinin de olduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'le ortak basın toplantısı düzenleyen Karzai, "Pakistan'dan olsun Afganistan'dan olsun Taliban'dan gelen temaslar sürekli artıyor" dedi. Afgan lider, bunun bilhassa son 8 ay içinde çok arttığını söyledi. Karzai, "Sadece bu hafta 5-6 temas oldu. Taliban liderleri Afganistan'a geri gelmenin yollarını arıyorlar" dedi.

Karzai daha önce birçok kez Taliban'a silah bırakması yönünde çeşitli tekliflerde bulunmuştu. Bu kapsamda son 2 sene içinde 2 bin kadar Taliban'ın silah bıraktığı ifade edildi.

Karzai bunları derken Afganistan'da son zamanlarda Taliban saldırılarında büyük artış görülüyor.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title