Haberler

Karzai:asla Kukla Devlet Olmayacağız

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai "Asla Kukla Devlet Olmayacağız" Dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai "Asla kukla devlet olmayacağız" dedi.

Karzai, Kabil'de NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ile birlikte yaptığı basın toplantısında, hükümetinin yabancı ortaklarının ülkesinin bağımsızlığına saygı göstermeleri gerektiğini söyledi.

Hamid Karzai, ABD'nin ve uluslararası camianın diğer üyelerinin terörizmle mücadele ve ülkenin yeniden yapılanmasında şimdiye kadar yaptıklarını takdir ettiğini belirtti.

Uluslararası camiadaki bazılarının merkezi hükümetin gücünün azaltılmasını önerdiklerini hatırlatan Karzai "Bu onların işi değil. Yönetişim ve iyi yönetişim (mekanizmasının) oluşturulması Afgan halkının işidir" diye konuştu.

Karzai, uluslararası camianın işini sadece Afgan halkının desteğiyle yapabileceğini vurgulayarak, "Afganistan şimdi kendi topraklarının sahibidir ve hiç kimse ülkemizi parçalayamaz" dedi.

-NATO GENEL SEKRETERİ-

NATO Genel Sekreteri de Hoop Scheffer de basın toplantısında, Afganistan'da ağustosta yapılacak seçimler için takviye 4 tabura ihtiyaç olduğunu söyledi.

Seçimlerde güvenliği sağlamak için ne kadar asker gerektiğinin sorulması üzerine de Hoop Scheffer, "4 tabur" dedi.

Bir NATO taburu 1000 kadar askerden oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title