Haberler

Kartepeliler Kandil Özel Programında Buluştu

Güncelleme:

Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Biz önce Allah ile barışacağız. Bunu da namazla sağlayacağız" dedi.

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Kandil Özel Programı'nda konuklara hitap eden eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Biz önce Allah ile barışacağız. Bunu da namazla sağlayacağız" dedi.

Kartepe Belediyesi tüm İslam aleminin huşuu içerisinde kutladığı Berat Kandili nedeniyle Suadiye Akçakoca Parkında ilçe halkına yönelik özel bir program düzenledi. Kandil Özel Programı Harun Beyaz'ın seslendirdiği ilahiler eşliğinde semazen görüntülerini ardından Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Kocaeli birincisi Recep Memiş'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı olan MİKAV'ın kurucu başkanı ve eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz'ın sohbetinin yer aldığı program Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Kartepelilerin yanı sıra siyaset ve iş dünyasından renkli simalarında hazır bulunduğu sohbette Yılmaz, ilk olarak anne sevgisinin önemine değinerek, "Bizim beratımız anaların ayağı altındaki cenneti görebilmektir" dedi.

Kur'an-ı, yaşayanların kitabı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Günümüzde Kur'an-ı Kerimi ölülerimizin arkasından yedisinde, kırkında ve elli ikisinde okumaktayız. Aslında Kur'an-ı Kerim yaşayanların kitabıdır. Kur'an insanlara örnek almaları, yaşayışlarına ona göre yön vermeleri için gönderilmiştir" dedi. Kur'an-ı Kerim'in dışındaki İncil ve Tevrat gibi diğer kutsal kitapların değişikliğe uğradığını da kaydeden Yılmaz, "Bugüne kadar ne İncil'in ne de Tevrat'ı ezberleyen hatim eden birini duymadım. Kur'an-ı Kerim'i bugüne kadar herkes hatim etmiştir. O Kur'an-ı Kerimin bugüne kadar tek bir noktası değiştirilmemiştir. Kur'an-ın herkesçe ezberlenebilmesi bundandır" dedi.

Bu ülkenin barışa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Barışı isteyen mutlaka Allah'ın yardımını görecek. Biz önce Allah ile barışacağız. Bunu da namaz ile sağlayacağız" dedi. Gençlerin dinimizdeki kelimelerin Türkçe anlamlarını bilselerdi camiye ve namaza koşacaklarını iddia eden Yılmaz, "Namaz saygı duruşu demektir, namaz değer kazanmanın yoludur, namaz koruyan demektir, namaz yakarış demektir. Namazın bu anlamlarını bilseler gençlerimiz uyuşturucu bağımlısı değil namaz bağımlısı olurdu" dedi.

Kartepelileri etkileyen sohbet Suriye Şam Üniversitesinden öğretim görevlisi Dr. Abdullah Sanfu'nun yaptırdığı dua ile son buldu. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık hem konuşmacı Yılmaz'a hem de dua yaptıran Sanufa'ya teşekkür çiçeği takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Şevki Yılmaz Kandil Dağı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title