Haberler

Kartepede Kayak Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları Bünyesinde Geçen Sene İlki Düzenlenen Kayak Kursları Bu Yılda Start Aldı.

Kartepe belediyesi kış spor okulları bünyesinde geçen sene ilki düzenlenen kayak kursları bu yılda start aldı. Kartepe'nin zirvesinde Kartepeli çocukları kayak sporu ile tanıştırarak bu sporu yapmalarına imkan sağlayan kurslardan bu dönem 250 öğrencinin faydalanması hedefleniyor. Düşe kalka kayan minikler sunulan imkan için Kartepe Belediyesi'ne de teşekkür ettiler.

Kartepe Belediyesi Spor Okulları kapsamında gerçekleştirilen kayak kursları ücretsiz olarak 20'şerli gruplar halinde haftada 2 gün süre ile 6'şar saatlik periyotlar şeklinde uygulanmakta. 8-15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler salı ve perşembe günleri Kartepe Belediyesi'nce otobüslerle nakledilip zirveye çıkartılmakta.

Kayak malzemelerini tanıma, kayak giysilerinin çıkarılması, düşme teknikleri eğitimlerini alan öğrenciler sırasıyla kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgilerini eğitmenlerinden almaktalar. Kartepe'nin zirvesinde gerçekleşen kurslarda öğrenciler kayarak aşağı inip telesejle yukarı çıkartılıyor.

Kartepe Belediyesi'nin bu kursuna katılan minikler Mart ayının sonuna kadar havaların uygun ve kar olması durumunda devam ettirerek ilçedeki 250 öğrenciyi kayak sporu ile tanıştırma hedefinde. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede kayak sporunu geliştirmek adına bu tip kursları artırarak devam ettirecekleri belirterek, "İlçemizin de adını aldığı Kartepe'de kış sporlarının yapılması adına belediye olarak sorumluluklarımızın farkındayız.

Bu kapsamda dağ zirvesinin karla tanışması ardından kayak sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurslarımızın startını verdik. Bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimize malzeme desteğinde bulunan işletmelere, yer konusunda bizlere kapılarını açan otel yetkilileri ile kurslarda eğitmenlik yapan hocalarımıza teşekkür ederiz.

Kartepe'de istenen kar kalınlığına ulaşılması sonrası ilçemizdeki öğrencileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kış sporlarıyla tanıştırmaya devam etmekteyiz. Karla içiçe yaşayan bölgemizde bu sporu yapan Kartepeli öğrenci sayısını artırarak gelecekte başarılı birer sporcu veya eğitmen olabileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Kayak kursuna katılan öğrenciler kendilerine sunulan bu imkan için Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a teşekkür ettiler. Minik Bircan ve Umut, kayak yapmaktan duydukları heyecanı anlatırken yanaklarının elma gibi kızardığına aldırmadan düşe kalka kaymaya devam ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title