Haberler

Kartepe Yeşilkent'e Müdahale Ediliyor

Güncelleme:

Başkan Üzülmez, yatırımlarda gelinen son nokta hakkında Genel Sekreter Bayram'a bilgi verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe sınırlarında yapılan yatırımları incelediler.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, belediye başkan yardımcıları ve müdürlerle birlikte ilçe genelinde yapılan yatırımları incelendi. Genel Sekreter Bayram, ilçe temaslarına Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'i makamında ziyaret ederek başladı.

TOPRAK KAYMASINA İNCELEME

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'in makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu. Görüşme sonrasında Uzuntarla Mahallesi Yeşilkent bölgesinde yaşanan toprak kayması yerinde incelendi. Başkan Üzülmez ile büyükşehir belediyesi yetkilileri arasında yapılan görüşmeler incelemede gündeme geldi. Genel Sekreter Bayram'a bilgi veren Başkan Üzülmez "Burası hakkında İSU ile görüşmelerimiz oldu. Burada yapılan inceleme de maliyet çıkarıldı. Burada ki çalışmalar kısa sürede başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

SORUN ÇÖZÜLECEK

Yeşilkent'te yaşayan hemşehrilerinden de bilgi alan Başkan Üzülmez, dere yatağının olduğu bölgeye müdahale edileceğini belirtti. Telefon ile ekiplere talimat veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İSU ekiplerinin bölgeyi yeniden incelemesini istedi. Başkan Üzülmez'i karşılarında gören Uzuntarla sakinleri bu duruma sevinirken, her yağmur sonrasında yaşadıklarını anlattılar. Başkan Üzülmez "Genel Sekreterimiz ile birlikte geldik. Burası dere yatağı olan bir yer. Mutlaka çözeceğiz. Başka bir alternatifi yoktur. Çalışmalar ivedilikle tamamlanacaktır" dedi.

KANAL PARK AYRI BİR ZENGİNLİK KATIYOR

Genel Sekreter Bayram ve Başkan Üzülmez, Dumlupınar Mahallesi Kanal Park Projesi'ni de yerinde inceledi. Başkan Üzülmez, projenin son durumu ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Üzülmez "Kanal Park Projesi'nin tamamlanan kısmında hemşehrilerimiz burada güzel vakit geçiriyorlar. Aileler burada hem piknik yapıyor hemde yeni dostluklar kuruyor. Çocuklar için oluşturulan oyun parkları ise Kanal Park'a ayrı bir güzellik kattı. Buraya ayrıca iki kafe yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız tarafından daha fazla kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

13 BİN 500 METRE KARE KAPALI ALAN

Genel Sekreter İlhan Bayram ve Başkan Hüseyin Üzülmez, yatırım incelemelerinin son durağında Kartepe Belediyesi yeni hizmet binasını ziyaret ettiler. Burada da yetkililerden gelinen son nokta hakkında bilgi aldılar. Başkan Üzülmez "Müteahhit firmamız planlanan zamandan bir yıl önce yeni hizmet binasının inşaatını tamamlayacak. Belediyemiz bünyesinde bulunan birimler buraya toplanacak. Meclis salonu, grup toplantı odaları, mescid, kreş, yemekhane yer alacaktır. Toplamda 13 bin 500 metre kare kullanım alanı ile yeni hizmet binamızda hizmet verilecek. Kartepemizin 350 bin nüfus öngörülerek hizmet binası yetecek şekilde yapıldı. Burada Kaymakamlık binamızın hizmete girmesi ile alt ve üst yapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Ulaşım noktasında UKOME ve kooperatif yetkilileriyle gereken görüşmelerimizi yaptık. Nüfus Müdürlüğü gibi önemli bir birimin buraya taşınması sonrasında vatandaşlarımızın yaşadığı ulaşım sorunlarına da kısa sürede çözüm üretilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uzuntarla Yeşilkent Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title