Haberler

Kartepe, Dünya Futboluna Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme:

Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'de yeni sezon öncesinde 65 yerli ve yabancı futbol takımının kamp yapması bekleniyor.

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'nin aynı anda görülebildiği, Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'de yeni sezon öncesinde 65 futbol takımının kamp yapması bekleniyor.

Kartepe'deki otelin genel müdürü İsmet Türker, Kartepe'ye bu yıl özellikle yurt dışındaki takımların ilgi gösterdiğini belirterek, şu ana kadar 12 takımın kampı tamamlayarak ülkelerine döndüğünü söyledi.

Yarın Bursa spor'un otelde kamp yapmaya başlayacağını ifade eden Türker, sezon boyunca birçok takımın hazırlıklarını Kartepe'de gerçekleştireceğini kaydetti.

Türker, aynı anda 14 futbol takımına ev sahipliği yapabildiklerini dile getirerek, "4 futbol sahamız yetersiz kaldığı için 5. sahamızı bitirmek üzereyiz. Spor salonu tesisi inşaatı devam ediyor, 2 aya kadar onu da faaliyete sokacağız. Kartepe'nin yüksekliği bin 500 ile bin 800 metre arasında. Bu, futbol dünyasının aradığı oksijen ve yükseklik anlamına geliyor. Kartepe'de dünya futboluna ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

"Dünya futbolunu Kartepe'ye getiriyoruz"

Geçen yılki kamp sezonunda yaklaşık 55 futbol takımına ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Türker, bu sezonda hedeflerinin 65 takımın hazırlıklarını Kartepe'de sürdürmesine yönelik olduğunu aktardı.

Türker, spor danışmanı Murat Duran'la iyi bir ekip oluşturduklarını belirterek, "Dünya futbolunu Kartepe'ye getirmeye çalışıyoruz. Gelen takımlar sadece Kartepe tesisine katkı sağlamıyor. Aynı zamanda Kocaeli, Sakarya ve Türk Hava Yollarına katkı sağlıyor. Uluslararası takım, Kartepe'ye geldiğinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı hareketlendiriyoruz. Özellikle Arap ülkelerinde çok tercih ediliyoruz. Arap futbolu, kamp hazırlıklarını Kartepe'de yapıyor" şeklinde konuştu.

Futbolun dünya ekonomisine büyük katkılar sağladığını ifade eden Türker, bunun bilinciyle çalıştıklarını söyledi.

Türker, Kartepe'nin kışın kayak sporuna, yazın da futbol takımlarına ev sahipliği yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de birçok Spor Toto Süper Lig takımı yurt dışına gidiyor. Yurt dışındaki birçok Süper Lig takımı da bize geliyor. Yurt dışından gelen takım yöneticileri, 'Neden sizin takımlarınız yurt dışına kampa gidiyor' diye sorduklarında onlara mantıklı cevap veremiyoruz. Gelsinler, tesislerimizi görsünler. 15 Eylül'e kadar sezonumuzu futbol takımlarıyla kapattık. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 14 Süper Lig takımını 1-15 Eylül'de Kartepe'de ağırlayacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Sapanca Kartepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title