Haberler

Kartepe'de Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kartepe Kaymakamlık Meydanındaki resmi törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kartepe Kaymakamlık Meydanı'ndaki törenle kutlandı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kartepe'de de bir dizi etkinlikle gerçekleşen Zafer Bayramı kutlamaları, Kartepe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, şehitlerimizin hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü kutlamalarına Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Garnizon Komutan Vekili Kadir Kaya, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Astsubay Haydar Uzun, "Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış asil Türk milletinin vatanını işgal edenlere karşı kazandığı Büyük Zafer'in 96'ncı yıl dönümünü ile Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz. Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşının kazanılmasının ardından ordumuz 26 Ağustos 1922'de düşmana karşı Büyük Taarruzu başlatmış sadece 4 gün sonra 30 Ağustos'da düşman çember içine alınarak esir edilmiştir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi akabinde düşman İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan tamamen temizlenmiştir. Bu şanlı zaferimizin 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazan Türk Milletimize teşekkürü borç biliyor, şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Zafer Haftası Kartepe TSK Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title