Haberler

Kartepe'de Yıldızlı Refüjler Yapıldı

Güncelleme:

Kartepe'de yıldız sembollü bitkilendirme çalışmaları ile refüjler daha yeşil ve şık bir görüntüye kavuşturuluyor.

Kartepe Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla refüj düzenleme çalışmalarına hız verdi. Yaz döneminde Kartepe'nin yeşil görüntüsüne katkı veren düzenlemelerden biri de Arslanbey Atakent Mahallesi İzmit Caddesi üzerindeki refüjde gerçekleştirilmekte.

Kartepe'de yerleşimin yoğun olduğu ve ana geçiş güzergahlarından biri olan Arslanbey Atakent bölgesindeki 530 metre karelik refüjde toprak tesviyesi ardından bitkilendirilmesi yapıldı. Alana 8 adet top mazı, 2500 adet berberis, 2300 adet taflan ve 2200 adet pittosporum dikimi gerçekleştiren ekipler yıldız şekli verdikleri bitkilendirme ile göz doldurdu.

Kartepe genelindeki yaz dönemi bitkilendirme çalışmaları kapsamında Arslanbey bölgesi yanında ilçenin önemli geçiş noktalarında yapılacak çalışmalarla ilçenin görsel güzelliğine katkı verilmesi hedeflenmekte.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arslanbey Atakent Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title