Haberler

Kartepe'de Sonbahar Fotomaratonu Ödüllendirildi

Güncelleme:

Kartepe'de Sonbahar konulu fotoğraf günleri ve fotomaraton etkinliğinde dereceye giren eserler ödüllendirildi.

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Kartepe'de Sonbahar konulu fotoğraf günleri ve fotomaraton etkinliğinde dereceye giren eserler ödüllendirildi. TFSF ve KASK'ın işbirliğinde düzenlenen fotomaratona 10 farklı ilden ve 146 sanatçı 653 eserle katılım sağladı. Bu yıl ilk kez organize edilen fotomaratonda birinci seçilen Leyla Emektar 2 bin TL'lik ödülünü Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın elinden aldı.

Kartepe Belediyesi, ilçenin tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkartılması amacıyla 1-4 Kasım 2012 tarihleri arasında fotoğraf sevenleri buluşturduğu " Kartepe'de Sonbahar" konulu fotomaratonu büyük ilgi gördü. İstanbul, Ankara, Edirne, Zonguldak, Düzce, Bursa, Yalova, Karabük, Sakarya ve Kocaeli'den 146 fotoğraf sanatçısının, bu mevsimde Kartepe'den yaşam öğelerinin objektiflerden yansıttığı sanatsal etkinliğe Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) de katkı verdi.

Kartepe Belediyesi Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, Belediye Sanat Yönetmeni Sema Özevin'in de aralarında bulunduğu jüri de Cengizhan Günesen (KASK), Hadi Aslan (GFSD), Osman Nuri Çiriş (GEFSAD), Taner Kayıpoğlu (DFSD) ve Servet Sezgin (SAGÜSAD) gibi ustalar 653 eseri tek tek inceledi. Yapılan değerlendirme sonuçlarında dereceye giren eserler eski Maşukiye Belediye Hizmet Binası'nda düzenlenen törenle açıklandı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı tören öncesi konuklar bahçede düzenlenen kokteylde sohbet etti. Ödül töreninde fotoğraf ustaları ve sanatçılar yanı sıra protokol, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti Kartepe İlçe Başkan Vekili Ahmet Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, il genel ve belediye meclis üyeleri, turizm işletmecileri ve bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kartepe'nin, tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkarılması amacıyla Kartepe Belediyesi'nce bu yıl ilki düzenlenen fotomaratona katılan tüm yarışmacıları tebrik eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kartepe eşsiz doğa güzellikleri, sahip olduğu değerler ile dört mevsimi kendine özgü güzellikleri ile yaşayan bir ilçe. Bunu ilçede yaşayan bizler siz değerli hemşehrilerimize anlatmak ve tanıtmak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Belediyecilik hizmetleri yanında sanatsal ve kültürel etkinliklerle ilçenin tanıtımına katlı verirken siz değerli sanatseverleri de buna ortak etmek istedik. Bu etkinlikle bölgemizin tanıtımına katkı veren sizlerin emeğinin maddi değeri olmaz ama eserlerinizle bu ölümsüzlükte yer almanız bizim için çok önemli. Herkese teşekkürler" dedi.

Yarışmacıların 1-4 Kasım tarihleri arasında ilçede çektiği fotoğraflarla katıldığı yarışmada, birinci olan Leyla Emektar 2 bin TL, ikinci olan Mustafa Gezer Bin 500 TL, üçüncü olan İsa Cida ise Bin TL ile ödüllendirildi. Yarışmada Ali Yıldırım Sezer, Ali Haydar Ceylan ve Güngör Yıldırım, mansiyon alan sanatçılar olurken, İsmail Arzu Açıkel KASK, Emre Soytürk Greenpark, Esaf Veli Kahramansoy Vadi Restaurant, Emre Can Çılbir Şelale Restaurant, Cem Elbir Cansu Alabalık Tesisleri, Suzan Cömert Saklıvadi Restaurant, İhsan Korkut Cevizdibi Restaurant, Seyfullah Şimşek Manzara Restaurant özel ödülü aldı. 16 eserin de sergilemeye hak kazandığı fotomaratonda birinci Leyla Emektar ödülünü Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın elinden aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık İstanbul Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title